Sociale Media avond voor buurtverenigingen

Gisteravond was er een avond over sociale media georganiseerd door de Federatie van Buurt- en Belangenverenigingen in Franeker (FBBF) i.s.m. de Skûle Welzijn. Een zestal verenigingen was met meerdere (bestuurs)leden aanwezig bij de lezing over het gebruik van sociale media door Gea Iedema die al een aantal jaren professioneel bezig is het ondersteunen van bedrijven, organisaties en ook particulieren op het gebied van sociale media (GJIZ).

Nederland kent een hoog percentage social media gebruik; er zijn al 9 miljoen Facebook accounts in dit land en 3,5 miljoen Twitteraars. Waarom zou je als (buurt)vereniging daar niet gebruik van maken om bijvoorbeeld op een interactieve en gemakkelijke manier te communiceren met je leden, naast je wijkkrant en website?.

Op een inspirerende manier maakte Gea de aanwezigen wegwijs in de wereld van de sociale media. Er werden veel vragen beantwoord, over hoe je deze media kunt inzetten en hoe je dat regelt, maar ook het zit met privacy, wat doe je en wat doe je niet.

Een van de doelstellingen van de Federatie is het versterken van bestuurskracht en met deze avond hoopt zij dat verenigingen meer en beter gebruik zullen gaan maken van deze moderne media in hun organisatie.

P1130558 P1130559 P1130560