‘Fryslân, in feilige haven?’

Op 9 juni 2022, inloop 19.15-19.30 uur is er een interessante lezing in schuilkerk `de Mouterij` bereikbaar via de Zilverstraat te Franeker, Door Gerard van der Veer. Een `open` avond meteen voor mensen die geïnteresseerd zijn om lid te worden van Rotary.

Gerard van der Veer is initiatiefnemer en producent van “De terugkeer van de Joodse kinderen”. Onderdeel van dit project was de (landschaps)tentoonstelling “Wy kinne der noch wol ien by ha” (2021) en de muziektheatervoorstelling Smokkelbern (2022). In de Tweede Wereldoorlog vonden veel onderduikers een onderkomen bij Friese families. Onze provincie wordt door sommige gezien als een onderduikparadijs in die tijd. Maar was de werkelijkheid ook zo? Gerard van der Veer vertelt in deze lezing over de onderduikpraktijk en hoe het produceren van oorlogsdocumentaires uiteindelijk resulteerde in het project Smokkelbern.

Is Rotary iets voor jou? Heb je belangstelling voor Rotary-activiteiten?

Kom dan vrijblijvend naar de Open Club-avond!

Wees welkom!

Graag aanmelden door te bellen of te appen: Antsje Zwart, voorzitter (06 51563188) of email: voorzitter@rotaryfraneker.nl Jen Wartena, inkomend voorzitter en programmamaker (06 28784346)