FTTC 1 nieuwe koploper landelijke 2e divisie

In tafeltenniscentrum de Driesprong heeft het eerste seniorenteam van de Franeker tafeltennisclub zaterdag de eerste plaats in de landelijke 2e divisie overgenomen. Ook het eerste jeugdteam is koploper en heeft zicht op promotie naar Landelijk C.

FTTC 1 profiteerde volop van de misstappen van de titelconcurrenten en won na een 3-3 tussenstand met 10-3 van Swift 1 uit Deventer. Henk Jan Wils en David Dijkhoff scoorden een hattrick. Bram Parlevliet (2) pakte na een wat mindere periode de draad weer op en Arnold Terpstra (1) scoorde één punt. Dijkhoff en Parlevliet wonnen opnieuw de afsluitende dubbelpartij. Dankzij de ruime overwinning op de Deventenaren gaat FTTC 1 nu met drie punten verschil aan kop in de landelijke 2e divisie.

De laatste twee competitieronden beloven ongemeen spannend te worden. Vier teams maken nog kans op het kampioenschap. Zaterdag speelt FTTC 1 (61 punten) in Rotterdam tegen Alexandria’66 2 (56 punten). Een week later volgt in eigen zaal de (gehoopte) apotheose tegen het Enschedese ENTAC 1 (56 punten). Diezelfde dag treft Alexandria ’66 2 kampioenskandidaat nummer 4: Gorkum 1 (58 punten). Mocht FTTC 1 kampioen worden, dan promoveert het naar de landelijke 1e divisie, één trede onder de eredivisie. Een niveau waarop FTTC ruim een kwarteeuw geleden voor het laatst uitkwam.

Ook het eerste jeugdteam beleeft een gedenkwaardig seizoen. In de titelplay-offs van de 1e klasse FlexMatch versloegen de Franeker jongelingen medekoploper GTTC Groningen 1 met veelzeggende cijfers: 9-1. Daarmee heeft FTTC 1 een gat van acht punten geslagen. Djovanny bleef andermaal ongeslagen, Milan Faber verloor een potje. Promotie naar Landelijk C kan dit team nauwelijks meer ontgaan. De laatste keer dat een FTTC-jeugdteam landelijke competitie speelde is circa twee decennia geleden.

Het tweede jeugdteam (2e klasse FlexMatch) van de Franeker tafeltennisclub verloor in eigen zaal met 4-6 van Actief 3 uit Eelde. Thijs van der Horst en Rogier de Haan wonnen beiden tweemaal. Voor Bas Elsinga bleef de teller helaas op nul steken. FTTC 3 speelde 5-5 tegen Actief 5. Ruben Jelsma, Luuk Jesse de Wit, Siem Lensen en Jesse van der Molen wonnen alle vier één enkel.

De senioren van FTTC 2, runner-up in de regionale 1e klasse, hadden tegen koploper Delta Impuls 2 een zeer ruime zege nodig om nog kans te maken op het kampioenschap, maar kwamen in Heerenveen binnen de kortste keren met 3-0 achter. Uiteindelijk wonnen de heren (Douwe Reitsma 2, Djovanny 2, Rudy van der Kooij 1, dubbel) de wedstrijd nog wel met 4-6. Rodelantaarndrager FTTC 4 (regionale 4e klasse) verloor met 4-6 van het Leeuwarder Ready 3. Overwinningen waren er voor Jelle Smits (2), Thom Schuitmaker (1) en Maxim van den Bos (1).

Eerstvolgende wedstrijden

08-04 Effect’78 1 – FTTC 4 (4e klasse)
12-04 FTTC 2 – YOS 2 (1e klasse)
12-04 FTTC 3 – ODI 2 (3e klasse)
13-04 Talero 1 – FTTC 1-j (1e klasse FM)
13-04 Argus 2 – FTTC 2-j (2e klasse FM)
13-04 Midstars 1 – FTTC 3-j (4e klasse FM)
13-04 Alexandria’66 2 – FTTC 1 (2e divisie)

error: Bericht Beveiligd!