FTTC 1 Verliest: Terpstras stunt tegen topper Tromer

De voorjaarscompetitie is los. Zes teams van de Franeker tafeltennisclub kwamen dit weekeinde thuis en uit in actie.

De senioren van FTTC 1 beleefden hun seizoensstart in Gorinchem. Tegenstander Gorkum 1 is in poule B van de landelijke 2e divisie op papier het sterkste team. De Zuid-Hollanders verschenen achter de tafels met twee topspelers: voormalig eredivisionist Stephan Tromer (33e op de Nederlandse ranglijst) en oud-international Yana Timina (NR 40 en nummer 1 op de nationale damesranglijst). Een flinke kluif dus om het seizoen mee af te trappen.

Kopman Bram Parlevliet, vorig weekend nog finalist tijdens de Nederlandse C-kampioenschappen, had in Gorinchem zijn dag niet. Tegen Tromer en Timina had hij nauwelijks kans, de derde partij verloor de Leeuwarder nipt. Wel was hij met David Dijkhoff, die net als teamgenoot Rob Seldenrijk één enkelpartij won, succesvol in het afsluitende dubbelspel. Arnold Terpstra (NR 182) zorgde voor dé sensatie van de dag door Tromer in vier games te verslaan. De FTTC-veteraan won ook zijn laatste partij. Eindstand: 8-5. Zaterdag ontvangt FTTC 1 het uit Hoorn afkomstige Disnierats 1.

FTTC 2 (regionale 1e klasse) startte met een thuiswedstrijd tegen Drachten 1. In tafeltenniscentrum de Driesprong sleepte de uiteindelijk ongeslagen Douwe Reitsma de openingspartij met pijn en moeite uit het vuur, waarna het wat betreft punten stuivertje wisselen werd. Jan Bosgra en Rudie van der Kooij wonnen beiden eenmaal. Dubbelwinst (Reitsma/Van der Kooij) zorgde voor een 6-4 overwinning.

FTTC 3 (regionale 3e klasse) begon tegen Buitenpost 5 met een gelijkspel: 5-5. De naar FTTC teruggekeerde jeugdspeler Ruben Handl werd met drie enkelzeges man of the match. Promovendus FTTC 4 (regionale 4e klasse) liep tegen Griffioen 2 uit Wolvega tegen een 2-8 nederlaag aan. De vorig seizoen ongeslagen Durk Boersma zorgde voor de enige twee winstpunten.

De jeugdspelers van FTTC 1, een van de titelkandidaten in de 1e klasse FlexMatch, hadden nog een weekend rust. FTTC 2 (2e klasse FlexMatch) moest wel aan de bak. Ondanks het feit dat drie partijen in vijf games werden beslist, ging dat van een leien dakje. Thijs van der Horst, Rogier de Haan en Bas Elsinga gaven opponent Emmen 1 met 10-0 het nakijken. In de 4e klasse FlexMatch speelde FTTC 3 (Jarno Dijkstra 3, Ruben Jelsma 2, Luuk Jesse de Wit 0) gelijk tegen Delta Impuls 1 uit Heerenveen.

Wedstrijden volgend weekend

Senioren

FTTC 1 – Disnierats 1 (zaterdag 17.30 uur)
Dokkum 2 – FTTC 2
Dokkum 4 – FTTC 3
Drachten 3 – FTTC 4

Jeugd

GTTC Groningen 1 – FTTC 1
Reflex’65 1 – FTTC 2
DOTO 1 – FTTC 3

error: Bericht Beveiligd!