Foto ter illustratie

Jupiterdames nemen de punten mee naar huis

Op zondag 28 januari stond de uitwedstrijd tegen Con Zelo in Waarland op het programma. De beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd want de thuiswedstrijd in Franeker werd door de Jupiterdames met 1 doelpunt verschil gewonnen dus het beloofde een mooie, spannende wedstrijd te worden.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door de tegenstanders waarop Maaike Osinga snel een antwoord had en de bal vanaf de middenopbouw in het doel gooide. Daarna vielen er om en om aan beide kanten doelpunten. Bij de Jupiter dames stonden deze op naam van Rianne Mendel, Elise van der Haring, Rianne Wijbenga en wederom Maaike. Er was toen een kwartier gespeeld en was de stand 4-5. Maaike hield het tempo erin scoorde vanaf de 9 meter en daarna via een break. Ook Marit Kuperus wist vanaf de linkeropbouw het doel te vinden waardoor het met 5 minuten voor rust 7-8 stond voor Jupiter ‘76. Beide keepsters Sandra Hofstra en Hedwig Noordenbos stonden sterk te keepen en Hedwig wist zelfs nog een penalty te stoppen. Toch bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Het werd 8-8 en 9-9 (score van Marie-jetske Lettinga) en toen waren er nog twee minuten te spelen. Die pakten goed uit voor de Jupiterdames want Maaike (via een vrije worp) en Marie-jetske (via de break) wisten het netje te vinden zodat Jupiter ‘76 met een 9-11 voorsprong de rust in ging.

Coach Maarten gaf in de rust aan dat er goed werd verdedigd. In de aanval moesten kansen beter benut worden. In de eerste minuut van de 2e helft wist Marion Offringa vanaf de  middenopbouw te scoren en even later maakte Con Zelo er 10-12 van. Vervolgens werd er ruim 10 minuten aan beide kanten niet gescoord, de verdediging van beide teams zat goed in elkaar. En toen deed Jupiter wat ze moesten doen: een hoger tempo spelen en op die manier de verdediging van Con Zelo breken. Dat lukte want ze vergrootten de voorsprong. Marion (2x), Marie-jetske (2x) wisten de keepster te passeren: 12-16. Toen even later Marit en Maaike ook scoorden was het verschil zomaar zes punten: 12-18 en mochten de Jupiterdames gaan geloven in een overwinning. De winst leek binnen te zijn, maar op het einde ontstond er aan de Jupiterzijde toch nog lichte paniek en kon de tegenstander nog 4x  achter elkaar een doelpunt maken. Maar toen de eindzoomer klonk, stond er 16-18 op het scorebord in het voordeel van Jupiter. Een welverdiende overwinning!

Volgende week zondag spelen de dames om 12 uur thuis tegen koploper Lacom ’91: de dames kunnen dus wel steun van het publiek gebruiken.