FTTC 1 verliest topper en FTTC 2 verovert koppositie

De senioren van FTTC 1 zijn er zaterdag niet in geslaagd het gat met koploper Vriendenschaar 2 uit Gouda te verkleinen.

In eigen zaal kwam de nummer drie in de landelijke 2e divisie met 4-6 net tekort. Jan de Haan verzorgde de halve Franeker puntenproductie. Komend weekend ontmoet FTTC 1 in Huizen hekkensluiter Bijmaat 1 en kan het wellicht een plekje klimmen. De titel lijkt echter uit zicht.

FTTC 2 heeft voor een stuntje gezorgd door in de zesde competitieronde de koppositie in de noordelijke 1e divisie (één niveau onder landelijke 3e divisie) over te nemen van titelfavoriet Assen 2. Dat gebeurde na een 9-1 overwinning op DTTC’78 1 uit Appingedam. Harry van den Berg en Martijn van der Heide bleven ongeslagen, terwijl Douwe van der Wal na blessureleed een goede rentree maakte. Zaterdag is in Groningen GTTC 2 de tegenstander. FTTC 1 kan dan definitief zijn plekje in de promotieplay-offs veiligstellen, maar kan in het geval van een fikse nederlaag ook vier plekken duikelen in de zeer spannende noordelijke 1e divisie.

Rodelantaarndrager FTTC 3 (regionale 1e klasse) ging in het degradatieduel tegen het Leeuwarder Ready 2 voortvarend van start, kwam 4-1 voor, keek vervolgens tegen een 4-5 achterstand aan en eindigde ten slotte met een gelijkspel: 5-5. Een uitslag waar de Franekers verdraaid weinig mee opschieten. Rienk Groothoff en Douwe Reitsma wonnen beiden twee enkelpartijen.

Beter verging het de mannen van FTTC 4, de koploper in de regionale 2e klasse. In Heerenveen werd Delta Impuls 2 met 3-7 verslagen. Kopman Raymond Stodel bleef andermaal ongeslagen, terwijl junior Henk Jansma keurig twee zeges boekte. Als de standen zo blijven, zullen FTTC 3 en FTTC 4 komend seizoen stuivertje wisselen.

FTTC 5 (regionale 3e klasse) verloor in Ysbrechtum met 6-4 van YOS 2. In een heel spannende poule staan de Franekers vier punten achter op de koploper en slechts één punt voor op de hekkensluiter.

De jeugd van FTTC 2 verloor in Middelstum met 8-2 van Midstars 1, de club waar voormalig FTTC-speelster Maria de Vries voorzitster is. Robin Simon redde in het Groninger aardbevingsgebied de Franeker eer door tweemaal in het enkelspel te zegevieren. Promovendus FTTC 2 bezet de vierde plek in de regionale 2e klasse.

Zaterdagmiddag streek de Table Stars-competitie neer in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong. FTTC 1 is voorlopig oppermachtig in deze laagdrempelige jeugdminicompetitie. Ook de derde en vierde wedstrijd van het seizoen werden met 5-0 gewonnen, ditmaal van Buitenpost 1 en ODI 3. In de individuele percentagelijst gaan FTTC’ers Ruben Handl-Vigh en Ids Koster dan ook fier aan de leiding.

FTTC – Vriendenschaar, eigen foto

fttc-vriendenschaar