Geslaagde reünie brandweer Franeker *foto’s*

Zaterdagavond 29 oktober werd er een reünie georganiseerd voor leden en oud-leden van de Franeker brandweer in de kazerne van Franeker. Bijna 60 brandweerlieden hadden zich hiervoor opgegeven en genoten ook zichtbaar van de vele activiteiten en van de hereniging met oud collega’s.

Na ontvangst, met een bakje koffie en wat lekkers, werden de aanwezigen getrakteerd op een demonstratie: Het verwijderen van een dak van een personenauto. Dit gebeurde met onder andere oud redgereedschap en met modern nieuw redgereedschap, de algemene conclusie was overigens wel dat het moderne gereedschap, sneller, handiger, krachtiger en ook zeker veiliger is.

Verder was er voor de aanwezigen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de “oude” brandweerkazerne aan de Godsacker, hier kwamen de herinneringen pas goed los en kwamen de mooiste “verhalen” voorbij.

Terug op de kazerne was er gelegenheid om te “genieten” van de film die er draaide, met onder andere de brand in de Skûle, brandweerwedstrijden en nog veel meer oude unieke beelden, mede mogelijk gemaakt door Arjo Hillebrand. Maar ook de plakboeken en expositie van oude materialen en foto’s in de kazerne, haalden vele mooie, maar ook minder mooie dingen bij de brandweerlieden naar boven.

Na al deze indrukken was het tijd voor de gezamenlijke hap, men had inmiddels wel trek in wat gekregen. Een heerlijk stampotten buffet, verzorgd door keurslager Dijkstra, stond op het menu en dat vond gretig aftrek bij de hongerige aanwezigen.

Na het eten werden er nog volop herinneringen naar boven gehaald en bleef het nog lang gezellig in de Franeker Kazerne. De aanwezigen kregen, bij vertrek, allemaal nog een mooie groepsfoto als herinnering mee, want die mocht natuurlijk niet ontbreken. De fotoafdruk werd mede mogelijk gemaakt door foto Hommema! Kortom een geslaagde dag!

Groepsfoto: Jacob Tuinenga.

error: Bericht Beveiligd!