FZC’54 bouwt voorsprong uit op Friese Vijf wedstrijd in Franeker

De Friese Vijf zwemmers van FZC’54 hebben opnieuw goede zaken gedaan, tijdens de vierde en voorlaatste wedstrijd, ditmaal in het eigen zwembad Bloemketerp, hebben ze hun voorsprong op de nummer twee, Wetterwille uit Bergum weten uit te bouwen naar 18 punten. De eerste estafette, de 4 x 50m vrije slag werd al direct overtuigend door FZC’54 gewonnen maar ook de tweede, de 4 x 25m vrije slag voor de allerjongste zwemmers bleek een prooi voor de zwemmers uit Franeker.

Verder werd er ook individueel uitstekend gepresteerd, met in totaal 33 persoonlijke records werden de vele supporters in het Franeker zwembad getrakteerd op een fortuinlijke middag.Daarbij werden er ook nog eens negen medailles opgestreken, drie eerste plaatsen voor Sterre van der Wal, Andreas Tsingros en Remco Rodenhuis, drie tweede plaatsen voor Mathijs Haitsma, Vito Kuperus en Jildau Pronk en drie derde plaatsen voor Boris Leij, Femke Sijtsma en Marrit Bouma.

De volgende en laatste wedstrijd is op 9 mei as. in de Westereen en dan zullen we kijken of FZC’54 die felbegeerde beker weer mee naar Franeker kan nemen. Kijk voor alle uitslagen en foto’s op fzc54.nl.

NK limiet voor Gwen Sieswerda FZC’54

Zaterdag 14 maart waren er weer limietwedstrijden in de Welle te Drachten. FZC’54 zou met een groep van 4 zwemmers aan de start verschijnen maar door ziekte konden alleen Gwen Sieswerda en Liza Scheenstra in actie komen.

Het was voor Gwen de laatste mogelijkheid om een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen te zwemmen die begin april in Eindhoven worden gehouden.

Ze moest beginnen met de 200m wisselslag. Deze afstand was een boost voor haar zelfvertrouwen want door een mooi persoonlijk record te zwemmen wist ze dat het met de vorm wel goed zat. Vervolgens  kwam de 100m rugcrawl. De race liep als een trein,  na een hele sterke eerste baan kon ze het tempo goed volhouden en zwom ze het NK limiet op deze afstand.
Voor Liza was het haar debuut in een 50 meter bad. Dat dit echt wennen is merkte ze op haar eerste afstand, de 100m schoolslag. De laatste meters waren erg zwaar, maar toch zwom ze in de buurt van haar persoonlijke record. De 100m vrije slag was haar tweede en laatste afstand. Liza traint de laatste maanden hard en dat was goed te zien, ze won haar serie dik en eindigde een zeer goede race in een dik persoonlijk record.

Kijk voor de uitslagen op www.fzc54.nl.

foto Friese Vijf 14-03-2015

error: Bericht Beveiligd!