DOSKO/ACTA houdt zich op tweede plek

Afgelopen weken startte voor DOSKO/ACTA de inhaalrace voor de strijd om de tweede plek. Na de winst op Oudehaske en DBS uit Balk stond de wedstrijd tegen VC058 uit Leeuwarden op het programma. Ook deze wedstrijd werd gewonnen, met 4-0 werd VC058 overtuigend aan de kant gezet en houdt DOSKO/ACTA zicht op het doel: de tweede plaats.

De Franekers waren de gehele wedstrijd de betere van de twee. Vooraf aan de wedstrijd waren er een aantal blessure en de griepgolf ging ook dit team niet voorbij. Echter dit had niet veel invloed op het spel, echter dit was niet de gehele wedstrijd sprankelend, maar voldoende om VC058 te verslaan. De Leeuwarders speelden niet als team en maakten individueel veel fouten en waren niet bij machte om dit te herstellen. Aan de kant van DOSKO/ACTA was het spel bij vlagen wisselvallig, met name de buitenaanval had veel moeite met het direct scoren van de bal.

Met setstanden van 25-17, 25-22, 25-18 en 25-16 liet DOSKO/ACTA duidelijk zien wie het betere van het spel had. Komende donderdag speelt DOSKO/ACTA thuis tegen Far ut uit Sneek. Het lijkt er dat coach Ludwig Seerden voor het eerst dit seizoen de beschikking heeft over een volledige selectie. Phillipus Feenstra is weer terug na een afwezigheid van zes weken en Hans Wassenaar komt de gelederen na een verdiende vakantie versterken. Bij een 4-0 overwinning neemt Dosko/Acta de tweede plaats ook in.