FZC’54 handhaaft 4e plaats in 4e competitieronde

In totaal 34 zwemmers reisden afgelopen zaterdag, 7 maart 2015, af naar Harlingen om in het thuisbad van zwemvereniging de Vikings te strijd aan te gaan om een hoge klassering in de 1e klasse Regio Noord. Naast de Vikings waren Wetterwille uit Bergum, SG Bolsward-Workum en ZPD uit de Westereen de tegenstanders in deze competitieronde.

Het verschil met Wetterwille was in deze ronde 30 punten in het voordeel van Wetterwille maar desalniettemin handhaafde FZC’54 zich door deze prima prestatie op de 4e plaats waardoor ze nog steeds in de race zijn voor promotie naar de landelijke C-competitie.

De 34 zwemmers waren deze middag goed voor 43 persoonlijke records, Jurre Broekstra mocht opnieuw de grootste verbetering op zijn naam schrijven. Op de 50m rugslag verbeterde hij zijn tijd met negen seconden, een verbetering van 154%.
Lotte Grovenstein zwom op de 200m wisselslag naar 2.59.89, dit was 16 seconden sneller dan haar vorige race over deze afstand en tevens een limiet voor de Regio Kampioenschappen later dit jaar.
Gwen Sieswerda was gouddelver in Harlingen, op zowel de 200m schoolslag als de 100m wisselslag werd ze eerste, op de schoolslag verbeterde ze daarbij haar persoonlijk record met 10 seconden en op de wisselslag verbeterde ze haar eigen clubrecord door deze met een seconde aan te scherpen naar 1.12.63. Verder prolongeerde ze het clubrecord op háár afstand, de 100m rugslag, net als in haar vorige snelste race zwom ze naar 1.07.40. Dit deed ze overigens als startzwemster in de 4 x 100m wisselslag estafette.

De volgende en laatste competitiewedstrijd is al over drie weken, op 28 maart 2015 in Bolsward.

Op de foto overigens van links naar rechts de junioren zwemsters: Lotte Groventstein, Liza Scheenstra, Lianne Spoelstra en Fredérique Potma

foto LLLF

error: Bericht Beveiligd!