Geen 25- maar 75 gevulde dozen!

Van 8  t/m 12 januari 2024 konden in gebouw `De Rank` van Protestantse Gemeente Franeker, Zilverstraat 36 te Franeker, elke morgen tussen 08.00 uur en 12.00 uur boodschappen/voeding ingeleverd worden

Waarom? 

Vorig jaar is de campagne `Samen tegen Armoede` gestart, op verzoek van Voedselbank Nederland in samenwerking met het landelijke  Kerk In Actie (KIA)

Wat bleek?

Rond Kerst wordt er ontzettend veel voedsel ingezameld, maar na Oud & Nieuw is er juist een grote dip. Terwijl ook dan hulp natuurlijk keihard nodig is. Daarom was er deze actieweek. “Als elke kerkgemeente minstens 25 dozen vult, zijn alle 38.000 huishoudens die de Voedselbank helpt, van voedsel voorzien.”  De ambitie van de Protestantse Gemeente Franeker ging verder dan 25 dozen en daarbij vroegen wij hulp van iedereen! De eerste dag was al een groot succes!  Al 13- van de 25 dozen waren gevuld.

Omrop Fryslân radio en televisie toonden belangstelling en ook de plaatselijke pers en sociale media. En dat helpt!  We eindigden vrijdag j.l. met een geweldige opbrengst. Waar we streefden naar 25 gevulde dozen, moesten we twee keer dozen bijbestellen. De totale opbrengst was ongeveer 75 gevulde dozen met voeding en ook werd er in totaal nog 170 euro ontvangen aan giften.

Een Geweldig resultaat met dank aan heel veel Franekers!

In Nederland leven in 2024 1 miljoen mensen in armoede, aldus het Centraal Plan Bureau. De aanvragen bij de voedselbanken zijn dan ook met 36% gestegen. Hulp blijft broodnodig!

Nooit voor niks

De dozen zijn ingeleverd bij de dichtstbijzijnde voedselbank, in Waadhoeke en Harlingen is dat voedselbank `de Helpende Hand`. Is daar toevallig geen tekort, dan worden ze via het distributiesysteem van de Voedselbank naar een plek gebracht waar de producten wél nodig zijn. Dus je doet het nooit voor niks.”

error: Bericht Beveiligd!