Rechts op het podium Mirthe Hartman (Sexbierum) foto: Sanne Hartman

Zilver en brons voor judoka’s

Ciska Adema (Workum) en Mirthe Hartman (Sexbierum) wisten in hun klasse en zilver en brons te bemachtigen, tijdens het grootste Internationale toernooi van Nederland.

Afgelopen weekend vond in Eindhoven het grootste Internationale judo toernooi van Nederland plaats. Een drukbezet toernooi met ruim 1400 deelnemers uit binnen- en buitenland. Zaterdag was het strijdtoneel van de -18 jarige judoka’s. Van Sportcentrum Akkermans stonden er deze dag zeven judoka’s op de mat, van deze judoka’s wist Ciska Adema als enige deze dag een medaille binnen te halen.

Ciska kwam uit in een nieuwe gewichtsklasse. Ze wist verschillende Nederlandse en buitenlandse tegenstanders uit te schakelen en kwam in de finale terecht tegen een Nederlandse. De dames waren aan elkaar gewaagd. Ciska belandde uiteindelijk in een houtgreep waar ze helaas niet uit wist te komen. Het zilver was dubbel dik verdiend!
Op zondag kwamen de -15 en -21 jarige judoka’s in actie.

Zes judoka’s onder begeleiding van de trainers van Akkermans mochten strijden om de prijzen. Mirthe Hartman wist als enige -15 jarige judoka een podium plek te bemachtigen. Ze verloor haar eerste wedstrijd van een sterke Franse, de uiteindelijke nummer één, met een wazari in de golden score. Na een winstpartij tegen een Franse mocht ze om het brons judoën tegen opnieuw een Franse.

Mirthe wist binnen 10 seconden te winnen met een Ippon. Het brons mocht mee naar Friesland. Trainers Véronique en Wytze kijken terug op een geslaagd en leerzaam weekend.