Gemeente Waadhoeke sluit drugspand in Franeker

Burgemeester Waanders van gemeente Waadhoeke heeft op 10 april 2024 in Franeker een loods gesloten voor drie maanden. Dit is gedaan op grond van artikel 13b Opiumwet, de reden hiervoor is het aantreffen van een grote hennepkwekerij van bijna 500 planten en drugs.

 

Veiligheid voor de omgeving staat voorop

De politie heeft op 11 januari 2024 in deze loods een zeer professionele hennepkwekerij ontdekt. De sluiting van de loods draagt bij aan het tegengaan van drugscriminaliteit in gemeente Waadhoeke. Burgemeester Marga Waanders: “Het hebben van een hennepkwekerij is niet alleen strafbaar maar geeft ook een zeer groot gevaar voor de veiligheid en gezondheid voor de omgeving. Een hennepkwekerij zorgt voor brand- en ontploffingsgevaar, een verstoring van de openbare orde en heeft een aanzuigende werking op andere criminele activiteiten. Door het sluiten van de loods voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling, overlast en gevaar af”.

De loods wordt met het besluit van de burgemeester voor 3 maanden gesloten. De sluiting is nodig voor verbetering van rust en het gevoel van veiligheid in de omgeving en het herstel van de openbare orde. Door de sluiting is het betreden van de loods niet toegestaan.

Meld misstanden

Gemeente Waadhoeke en de politie roepen inwoners en ondernemers op hun vermoedens bij drugsproductie en drugshandel te melden. Zo kunnen criminele activiteiten worden aangepakt. Inwoners kunnen hiervoor contact opnemen met collega’s van Openbare Orde & Veiligheid via 0517-380380, zij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-700 of via de website van MeldMisdaadAnoniem.

error: Bericht Beveiligd!