Gezocht ‘Ster van Franeker’

Ieder jaar benoemt de Stichting Ster van de Elf Steden, tijdens de nieuwjaarsreceptie, een inwoner van de gemeente Franekeradeel tot  ‘Ster van Franeker’. De eretitel is bestemd voor inwoners die zich op buitengewone en onbaatzuchtige wijze inspannen voor de samenleving. Voor jongeren onder de 23 jaar die vrijwilligerswerk verrichten of zich op een andere manier verdienstelijk maken is er de ‘Junior Ster’. 

Inwoners van Franeker kunnen voor beide titels vanaf nu kandidaten aandragen.

De eretitels zijn in het leven geroepen als blijk van waardering voor vrijwilligers die zich hard maken voor de gemeente Franekeradeel.

Naast de eretitel, ontvangt de ‘Ster van Franeker’ een speciaal voor dit initiatief ontworpen zilveren lepel met inscriptie, en de ‘Junior Ster’ een fraai vormgegeven horloge. De benoemingen en bekendmaking vinden zoals gebruikelijk plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari 2018. 

De Stichting roept alle inwoners van Franekeradeel op om mensen aan te dragen die volgens hen het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Het opgeven van kandidaten kan tot en met 6 januari  via de website www.stervanfraneker.nl. Op deze site ziet u ook welke personen zich eerder ‘Ster’ en ‘Junior Ster’ van Franeker mochten noemen. Uit alle aanmeldingen kiest een speciaal geselecteerde, onpartijdige en in het geheim opererende commissie de uiteindelijke ‘Ster en Junior Ster van Franeker’.

error: Bericht Beveiligd!