Gezocht: vrijwilligers voor het kledingcafé Raad en Draad.

Kledingherstel café Raad en Draad van De Skûle Welzijn is zowel voor de locatie in Harlingen als Franeker op zoek naar meerdere vrijwilligers voor tussen de 4 en 12 uur per week, die goed kunnen omgaan met naaimachines en/of kennis hebben van handwerken.
Kledingherstel café “Raad en Draad” is een plek waar mensen zelf hun kleding kunnen repareren.

Iedereen met kleding waarvan de rits stuk is, de zoom van de broekspijp los zit , een knoop moet worden aangezet , vermaakt moet worden of iedereen die zelf kleding wil maken kan bij Raad en Draad terecht. Ook voor (het gezamenlijk) handwerken zoals borduren, haken en breien kunnen mensen bij Raad en Draad terecht.

Raad en Draad heeft de benodigde materialen en apparatuur , zoals b.v. naaimachines voor het herstellen of (ver)maken van hun kleding. Buiten eventuele materialen, voor zover deze niet zelf mee genomen zijn, zijn er geen kosten aan deelname aan het kledingherstel café verbonden.

Het is de bedoeling dat de vrijwilligers de bezoekers ontvangen en eventueel wegwijs maken op de aanwezige naaimachines. Ook kunnen bezoekers bij de vrijwilligers terecht voor ondersteuning en advies over handwerken of het (ver)maken, herstellen van kleding.

Het is de bedoeling dat het kledingcafé bij voldoende vrijwilligers half oktober van start gaat Wie geïnteresseerd is in het doen van vrijwilligerswerk bij het kledingcafé of meer informatie wil over Raad en Draad kan contact opnemen met Peet Veldhuizen telefoon 06-46105147 Email p.veldhuizen@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl