gemeentewapen Waadhoeke

Gratis Aktyf Waadhoeke voor 12- tot 16-jarigen

Uiterlijk begin juni krijgen jongeren die in Waadhoeke wonen én geboren zijn tussen 1 augustus 2007 en 31 juli 2012 een envelop met een persoonlijk tegoed van €200 thuisgestuurd. Dit tegoed mag je uitgeven bij sport- en cultuuraanbieders in de gemeente. Zo krijg je de kans om gratis kennis te maken met verschillende soorten sport, muziek, theater en beeldende kunst.

Gratis Aktyf Waadhoeke

De actie Gratis Aktyf Waadhoeke hebben we samen met Stichting Seewyn Kunsteducatie en Stichting Sport Fryslân ontwikkeld. Met deze actie willen we jongeren tussen de 12 en 16 jaar stimuleren om in beweging te komen, een muziekinstrument te leren bespelen of kennis te maken met theater en beeldende kunst. Zo kun je gratis en op een laagdrempelige manier onderzoeken wat bij jou past en waar jij blij van wordt.

In de brief staat een QR-code waarmee je jouw tegoed kunt ontvangen via het online platform YnBeweging. Het tegoed van €200 staat gelijk aan 2000 moves op YnBeweging. Je kunt je tegoed gebruiken vanaf 1 juni en het blijft ruim twee jaar geldig (tot en met 31 juli 2026).