Groot Lankum wordt “Keningstate”

Franeker – Het oude psychiatrische ziekenhuis in Franeker wordt voor 15 miljoen euro verbouwd tot luxe woonzorgvoorziening met de naam “Keningstate” (het grenst aan het Keningspark) Het bedrijf European Care Residences, afgekort ECR, knapt dit statige gebouw op en maakt ruimte voor 62 zeer luxe appartementen en zeven zorghotelkamers. Tevens worden er winkels, restaurant en recreatievoorzieningen in het gebouw. De appartementen zijn voor de wat rijkeren onder ons die zorg nodig hebben, de huur is 2400,- per maand.

Volgens hun website:

European Care Residences, afgekort ECR, is een organisatie die woonzorgvoorzieningen ontwikkelt in Nederland en elders in de wereld. Op dit moment zijn er zeven ECR’s gerealiseerd. Een aantal is in ontwikkeling. Een ECR biedt comfortabele appartementen waar mensen met een zorgvraag zelfstandig kunnen wonen. Ongeacht leeftijd en intensiteit van zorg. Wonen, service en zorg worden separaat aangeboden.
Alle verzorging en verpleging wordt op het eigen appartement aangeboden. De intensiteit van de zorg speelt hierbij in principe geen rol.

error: Bericht Beveiligd!