Halve marathon Tzum met ruim 200 deelnemers!

SV Friesland werkt Sints de coronacrisis met voorinschrijven via internet en dat voldoet prima, wie zich van te voren aanmeld dat kan tot een avond voor de loop bespaard twee euro en helpt de organisatie met hun deelnemerslijst voor de speaker en ligt het startnummer voor hen klaar.

10% blijft door omstandigheden weg en schenkt het inschrijfgeld aan de club. Maar SV Friesland is best tevreden met dit systeem, bij de aanmelding bij de start kan men met pin betalen omdat ze beschikken over een schotel waar ze via de satelliet wifi hebben en de lopers in de computer kunnen invoeren en meteen zodra de laatste loper binnen is de complete uitslagenlijst op de site kunnen zetten.

Dankzij tijdjury die al de tijden en nummers noteren kan men het inschrijfgeld laag houden en hun service verlenen. Zo is er op alle 4 verzorgingsposten warm water verkrijgbaar en zijn er ervaren verkeerregelaars van het White Angels verkeersregelaarsteam deze zorgen voor de veilige oversteekplaatsen en er waren duidelijk gepijlde routes! Daarnaast was het prima hardloopweer en had men alleen de laatste kilometer tegenwind.

Herman Hoekstra, deze Goutumer is een manusje van alles, vrijwilligers coördinator, assistent trainer, verkeersregelaar en nu had hij het speakeren over genomen van Jan Kooistra. Hij vroeg een daverend applaus aan de start voor Nynke, zij regelde de accommodatie in De Moeting, omdat VV Tzum geen ruimte had i.v.m. voetbal van enkele elftallen.

Willem en Brigitta hadden heerlijke snert klaar gemaakt voor de lopers, publiek en de vrijwilligers, er werd  hun een fraaie plantenkom aangeboden voor het beschikbaar stellen van hun gebouw.

De deelnemers kwamen uit alle delen van het land zelfs een ploegje uit Amsterdam die naar Tzum waren gekomen om van het mooie landelijke landschap te genieten. Maar ook Groningen was goed vertegenwoordig na Friesland. Er was lof over de verzorging en de mooie route!

Cateringman Jan v.d. Wal had bij de eindverzorging warme chocomelk, bouillon, vruchtendrank en een banaan klaar staan als service van SV Friesland.

Tjeerd de Jong maakte een foto’ reportage hieronder de link naar zijn foto’s die je gratis mag downloaden.  De volledige uitslagenlijst staat op www.svfriesland.nl

https://photos.google.com/share/AF1QipMQBlsjbUcIUT163-b2UgckbXmg8erAE9cynGPRjApfKIBACFRcFXVb9J9sdgVsbg?key=VDZnQlZKMUxDOWROdG8xZXM4dkZaZ2ZIOFlENzhB