Heren 1 en 2 van Franeker Tennis Club zijn van start

De voorjaarscompetitie is in heel Nederland van start gegaan en zo ook voor de 2 heren teams uit Franeker die beiden uitkomen in de 1e klasse op zaterdag. Heren 1 dit jaar bestaande uit Dirk Jan Hilwerda (captain), Jetse Jongsma, Yke Hoekstra en Bas van der Zee. En heren 2 bestaande uit Nathan van der Lecq (captain), Wilco van der Lecq, Alwin Huizinga en Lennart Oppenhuizen.

Zaterdag 4 april was de eerste speeldag. Heren 1 moest uit tegen G.S.T.C. uit Groningen en kwam niet verder dan 3-3. Jetse en Dirk Jan wisten hun enkelpartijen te winnen en Yke samen met Jetse een dubbelpartij. Het was duidelijk nog even zoeken naar het juiste ritme voor de heren zo vroeg in het seizoen. Zo ook voor de andere teams uit de competitie bleek achteraf en is er nog veel mogelijk om voor goede eindklassering te spelen dit seizoen.

Heren 2 speelde uit tegen R.E.O. uit Roden. Ook hier werd met 3-3 gelijk gespeeld. Hier was Wilco degene de enige enkelpartij wist te winnen. Maar de beide dubbels werden overtuigend gewonnen.

Afgelopen zaterdag speelden beide teams thuis in Franeker. Heren 1 ontving T.C. Haren en het 2e team kreeg L.T.C. Steenwijk op bezoek. Met verraderlijke wind en zachte gravelbanen bleek het voor alle heren lastig tennissen.

Jetse speelde een degelijke 1e enkel en won met 6-0 6-3. Ondertussen was Dirk Jan begonnen met de 2e enkel. Na een break achter te komen wist hij er uiteindelijk toch een tiebreak in de 1e set uit te slepen. Dit werd een spannend einde van de set die Dirk Jan uiteindelijk met 11-9 naar zich toe wist te trekken. De foutjes uit de 1e set wist hij eruit te halen en won de 2e set overtuigend met 6-2. Yke verloor zijn enkel tegen een sterk serverende speler met 1-6 2-6. Bas die behandeld wordt aan een schouder blessure werd vervanger door de oud gediende Jan Edwin Geertsma die zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander, 2-6 2-6. Om de winst nog binnen te halen lag er druk op beide dubbels. Jetse en Dirk Jan pakten de 1e dubbel met 6-4 6-2. De 2e dubbel gespeeld door Yke en Jan Edwin was een stuk spannender. 3-6 7-6 waren de standen van set 1 en 2 vervolgens kwamen er 3 erg spannende en lange games aan het begin van de 3e set. Deze gingen alle 3 naar Haren waarmee het verzet gebroken, 0-6. Met een eindstand van 3-3 tot gevolg.

Heren 2 begonnen met de 3e en 4e enkel. Na een moeizame start van Lennart, 1-4 achter, wist hij zich te herpakken en stoomde hij door naar een 6-4 6-3 overwinning. Alwin had het zwaar en stapte 2-6 3-6 verliezend van de baan. Nathan wist de 1e enkel naar zich toe te trekken met 6-4 6-2 en Wilco had ook weinig moeite, 6-2 6-3 winst.

Ook de beide dubbels werden gewonnen. Nathan en Alwin kregen in de 1e set sterk tegenstand maar vervolgens waren ze met 7-5 6-1 een maatje te groot. Bij Wilco en Lennart was het een vergelijkbaar verhaal, 6-4 6-2 winst. Eindstand 5-1 in het voordeel van Franeker.

Na 2 speeldagen staat het 1e team op de 4e plaats. Heren 1 is op de goede weg naar mooie eindklassering, ze staan gedeeld 1e met 2 andere teams.

Heren 1 speelt zaterdag uit tegen T.C. Nylân in Leeuwarden. Heren 2 reist af naar Sint Annaparochie, Bildtse T.C.

Franekerteam2goed

error: Bericht Beveiligd!