Heren 1 FTC doet goede zaken

Na 5 van de 7 speelrondes wordt het aardig duidelijk hoe het er voor staat en wat er allemaal nog mogelijk is. Heren 1 speelde afgelopen zaterdag tegen de nummer 1 uit de competitie Cream Crackers in Groningen. Zelf staan de heren 2e op 3 punten van de koploper. Er moest dus gewonnen worden om uitzicht te houden op het kampioenschap en daarmee promotie naar de hoofdklasse.

In het druilerige Groningen, harde wind en zo nu en dan regen, wist Jetse Jongsma het 1e punt voor Franeker binnen te slepen door met 6-3 6-2 te winnen. Dirk Jan Hilwerda deed hetzelfde door met 6-4 6-2 te winnen en daarmee een 2-0 voorsprong te pakken. Qua stand leek het aardig zonnig, maar in werkelijkheid werd het alleen maar grauwer. Bas van der Zee en Yke Hoekstra waren inmiddels bezig met hun partijen die tot 2 keer toe werden onderbroken door regen. Bij de 2e regenpauze had Bas een voorsprong van 6-1 5-3 en 15-15. Na de regen was de 1e game weer even inkomen maar daarna was het ook snel gebeurt, 6-4 werd de 2e set. Yke had meer last van de regen, de ballen werden steeds zwaarder en kon helaas geen vuist maken in na de regen, de partij werd met 4-6 1-6 verloren.

Yke en Dirk Jan hadden weinig te vrezen van hun tegenstanders in de dubbel. Het werd een makkelijke 6-4 6-2 overwinning. Bas en Jetse daarentegen kregen een zeer sterk koppel tegenover zich waardoor ze zelf met risico moesten spelen. Helaas pakte het niet goed uit en ging de winst naar Groningen met 4-6 2-6.

Al met al werd er wel 4-2 gewonnen en staan de heren nog maar 1 puntje achter. Met nog 2 ronden voor de boeg is het dus zaak nu zelf geen punten meer te laten liggen en hopen dat Cream Crackers een foutje maken, iets wat absoluut niet ondenkbaar is!

Heren 2 speelde thuis tegen Tivoli uit Meppel. Nathan van der Lecq wist de winst niet naar zich toe te trekken. Na verlies in de 1e set wist hij een vroege break te maken in de 2e set en kon deze ook vasthouden. De 3e set ging alleen weer naar de tegenstander, 2-6 6-4 1-6. Wilco van der Lecq kende een zeer sterke start, in mum van tijd was het 6-1 maar vanaf het begin van de 2e set kreeg zijn tegenstander steeds meer grip op de wedstrijd en draaide het helemaal om. Eindstand werd 6-1 2-6 4-6. Alwin Huizinga zat er steeds dicht bij maar kon het niet verhelpen dat het punt naar Meppel ging, 4-6 4-6 verlies. Lennart Oppenhuizen wist zijn enkel wel te winnen met  6-2 6-3.

De dubbels moesten de stand in evenwicht brengen. Er waren zeker kansen in beide dubbels die erg spannend verliepen. Maar de winst ging mee naar Meppel. Nathan en Wilco trokken met 2-6 6-4 4-6 aan het kortste eind. Ook Alwin en Lennart gingen in 3 sets onderuit, 6-2 2-6 2-6.

Door deze 1-5 nederlaag zakte heren 2 terug naar de 4e positie. De 1e plek is hierdoor uit het zicht verdwenen maar een mooie eindklassering zit er nog zeker in.

Heren 1 speelt komende zaterdag thuis tegen Tam uit Groningen en heren 2 moet uit naar GLTB in Groningen. De thuis wedstrijden starten om 13.30 bij FTC, Jan Rodenhuisplein 5.

error: Bericht Beveiligd!