Herstart verbouw ECR KeningState Franeker *foto*

De verbouw van het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Groot Lankum in Franeker tot het nieuwe woonzorgcomplex KeningState is vandaag opnieuw in gang gezet! De herstart handeling is door o.a. gedeputeerde Hans Konst en burgemeester Fred Veenstra in gang gezet.

De herstart van KeningState is mede mogelijk gemaakt door Wurkje foar Fryslân. De provincie Fryslân stelde een lening beschikbaar voor de verbouw van Groot Lankum. In opdracht van European Care Residences (ECR) realiseert BGDD er 61 luxe woonappartementen voor permanente bewoning en 9 comfortabele zorghotelstudio’s voor tijdelijk verblijf met zorg.

De ruime één- en tweepersoons appartementen zijn voorzien van een kitchenette, badkamer en toilet. In het restaurant waar straks een professionele kok de maaltijden elke dag vers zal bereiden, zijn ook omwonenden, vrienden en familie van bewoners en gasten van harte welkom.

Residentiële en Ambulante Zorg (RAZ) wordt verantwoordelijk voor alle services en zorg in en om ECR KeningState. De zorg varieert van praktische hulp en begeleiding tot en met verzorging, verpleging en terminale zorg.

Ook komen er voorzieningen voor dagopvang, dagbehandeling, (para)medische diensten, kapsalon, pedicure en schoonheidssalon.

Een mooie herstart die het gebouw zeker verdient. Fotograaf Marcel Teensma was erbij en maakte de volgende fotoserie:

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!