Bibliotheek Franeker

Het Digi-Taalhuis in Franeker zoekt vrijwilligers.

Als vrijwilliger help je mensen die moeite hebben met lezen en schrijven om de taalvaardigheden beter onder de knie te krijgen. Het Digi-Taalhuis biedt daarvoor computerprogramma’s, boeken in eenvoudig Nederlands, prettige werkplekken én taalvrijwilligers. Vrijwilligers gaan individueel of met een groepje in de bibliotheek aan de slag.

Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet. Voor sommige mensen is dit lastig, zij hebben moeite met lezen, schrijven of computeren. Het Digi-Taalhuis is een plek in de bibliotheek waar mensen kunnen oefenen om te lezen, schrijven, rekenen of computeren. De bibliotheek helpt ze om de basisvaardigheden te ontwikkelen en meer zelfredzaam te worden. Voor het coachen van de deelnemers in Bibliotheek Franeker zoekt de bibliotheek enthousiaste vrijwilligers. ‘Taalvrijwilliger zijn is een verrijking voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je cursisten’, zegt Inge den Bosch, vrijwilliger van het Digi-Taalhuis. Wie geïnteresseerd is in mensen, het leuk vindt om mensen te coachen in hun ontwikkeling naar steeds zelfredzamere burger en gemiddeld vier uur per week beschikbaar is, is vast geschikt als vrijwilliger in het Digi-Taalhuis.

De bibliotheek zorgt voor scholing, training en begeleiding voor alle vrijwilligers, een prettige werkomgeving, een vrijwilligersovereenkomst en natuurlijk een gratis bibliotheekabonnement. Alle informatie over deze vrijwilligersvacature in Franeker staat op ontdekdebieb.nl/vacatures.

Meer weten? Neem contact op via basisvaardigheden@bnfrl.nl , 088-16 56 123 of kom langs bij de balie in de bibliotheek.

error: Bericht Beveiligd!