Het gezelligste concours van Friesland: Jumping Franeker! 

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 december is Franeker ondergedompeld in één en al paard- en pony springen. Een evenement voor alle paardenliefhebbers uit ons prachtige Franeker bij de Sjaerdema-Liauckemaruiters op de Harlingerweg.

We starten donderdagavond 7 december met Hunter Equitation. Dit is de Amerikaanse stijl van rijden, die steeds populairder wordt in Nedeland. In Amerika is het veruit de populairste discipline: bijna een derde van alle wedstrijdruiters rijdt Hunter-Jumper Equitation wedstrijden. De focus ligt op jouw stijl van rijden, balans, ritme en de wijze waarop je paard zich door het parcours manoeuvreert. Het draait niet om hoogte of snelheid. Het is daardoor bij uitstek geschikt voor ruiters die op een correcte, rustige en harmonieuze wijze een parcours willen springen.

Vrijdag 8 december zijn de Open Friese Kampioenschap Veteranen.
Vanaf 13.00 uur begint het paardenspringen 0.70 t/m 1.10m. Aanvang 19.30 uur is het Veteranen springen. Dit wordt een geweldige avond, waar Friese veertigplussers tegen elkaar strijden vanaf 0.70 tot 1.10m. Iedereen is welkom! In de gezellige kantine hebben we natuurlijk lekkere warme chocolademelk met een dikke toef slagroom. Deze avond staat bekend om de gezellige sfeer, dus je bent van harte welkom.

Zaterdag 9 december, De Grote Prijs van Franeker voor paarden!
Overdag springen de paarden van 0.80 t/m 1.40m. Het 1.40m is een spectaculaire hoogte. Voor het publiek mooi om mee te maken. De Grote Prijs 1.30/1.35m begint om 19.30 uur.

Als afsluiter Zondag 10 december De Grote Prijs van Franeker voor pony’s. 
Om 10.00 uur starten we met de pony’s 0.30 t/m 1.20m. 
Om 16.00 uur sluiten we af met het spectaculaire duo-springen.

Er nog ruimte om je op te geven voor dit mooie evenement. Dit kan door te mailen naar: springenslruiters@hotmail.com
Er zijn geweldige prijzen te winnen tijdens Jumping Franeker. Van geldprijzen, gebitsbehandelingen tot fietsen en nog veel meer!

Een geweldig uitje voor het hele gezin! We hopen je dan ook graag te ontmoeten bij de SL Ruiters in dit sportieve “Jumping’ weekend. Plaats: ‘t Spant, Harlingerweg 80 D, 8801 PD Franeker.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!