Hylke Bootsma vertegenwoordigt Nederland bij EuroSkills 2016.

Nederlands kampioen meubelmaker Hylke Bootsma vertegenwoordigt Nederland bij EuroSkills 2016 in Zweden.Hylke Bootsma, 18 jaar, is in april van dit jaar Nederlands kampioen Cabinet making geworden. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor een plek bij EuroSkills 2016. Wethouder Caroline de Pee bracht Hylke een verrassingsbezoek op de werkvloer en heeft hem heel veel succes gewenst. Zij hoopt, net als velen, dat hij zich Europees kampioen mag noemen op 3 december 2016. In Zweden moet hij het opnemen tegen 16 concurrent-meubelmakers.

Hylke is werkzaam bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Makkum waar hij tegelijkertijd ook op school zit en klaargestoomd wordt voor de EuroSkills. De Vries Scheepsbouw heeft intern een bedrijfsopleiding onder leiding van Japke van Groning. Het is een samenwerkingsverband met het ROC Friese Poort in Sneek. Hylke is op 16 jarige leeftijd binnen gekomen bij De Vries Scheepsbouw n.a.v. een gastles van Japke op de AMS (Anna Maria van Schurman) waar Hylke de opleiding ‘Houtbewerking’ heeft afgerond.

Hylke is momenteel volop aan het trainen en wordt begeleid door Hedwich Terpstra.  Op zijn Facebookpagina is te zien dat hij druk aan het oefenen is aan een tafel. Een tafel die van alle gemakken voorzien is. Diezelfde tafel moet hij tijdens EuroSkills ook maken maar deze ‘nieuwe’ opdracht wijkt 30% af van wat hij nu heeft gemaakt. Aan hem de taak om deze tafel met een 30% afwijking zo precies en nauwkeurig mogelijk opnieuw te maken.

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Elke twee jaar strijden honderden jongeren om de beste vakman of –vrouw van Europa te worden. Er wordt gestreden in 38 beroepen. Nederland doet mee met 39 deelnemers aan 34 vakwedstrijden. Het evenement vindt dit jaar plaats in Göteborg (Zweden) van 1 t/m 3 december. EuroSkills wordt niet alleen georganiseerd om de beste te bepalen maar promoot ook vakmanschap en het beroepsonderwijs. Het bevordert vaktrots en draagt bij aan het ontwikkelen van talenten zoals Hylke.

Meer informatie is te vinden op: www.euroskills-team.nl

dsc_0030 dsc_0035

error: Bericht Beveiligd!