Jeugdbrandweerkorps Franeker vol enthousiasme! *foto’s*

Het eerste Jeugdbrandweerkorps van Friesland is enige weken geleden in Franeker van start gegaan, een groep enthousiaste meisjes en jongens uit Franeker en wijde omgeving (Stiens en Sneek) oefenen in principe elke vrijdagavond. Initiatief nemers voor dit jeugdbrandweerkorps zijn Douwe en Tonnie Krook, beiden werkzaam bij de veiligheidsregio Fryslân, post Franeker. Acht jaar lang zijn ze bezig geweest om het jeugdbrandweerkorps van de grond te krijgen en nu is het dan eindelijk gelukt en zijn ze echt los!

De jeugd wordt in Franeker royaal ondersteund en begeleidt door de oude garde (oud brandweerlieden) en de huidige brandweerlieden en doen dat op de vrijdagavond, ze starten met een half uurtje theorie en het bespreken van de thuisopdrachten om vervolgens met hun eigen brandweerauto aan de slag te gaan, het jeugdbrandweerkorps heeft namelijk de beschikking over een eigen auto, de voormalige tankautospuit uit Parrega is hiervoor omgebouwd en kan dus voor de jeugd dienst doen.

Uiteraard wordt er niet met echte vlammen geoefend, maar wordt er gewerkt met simulatiemiddelen voor brand. Vanaf 18 jaar zouden ze door kunnen stromen, naar de “echte” brandweer. De jeugdbrandweer is bedoeld voor de leeftijd vanaf 12 jaar. Tijdens de opleiding leren ze omgaan met de blustechnieken, kleine blusmiddelen maar ook omgaan met communicatiemiddelen.

De aanwezige jeugd ervaart het als “super leuk”,”vet”, “cool” dus enthousiast!

Lijkt het jou ook wel wat? kijk dan op de Facebookpagina van de jeugdbrandweer of stuur een mailtje naar franeker@jeugdbrandweer.nl

Wij waren er vanavond bij en maakten de volgende foto-impressie:

 

error: Bericht Beveiligd!