Archieffoto ter illustratie

Jaarwisseling in Fryslân

Friese ziekenhuizen

Voor de Friese ziekenhuizen, de Regionale Ambulance Voorziening ( RAV) en Dokterswacht Friesland was de nacht vergelijkbaar met een drukke zaterdagavond. Een aantal slachtoffers is behandeld aan verwondingen door vuurwerk of carbidschieten, waarvan enkele met ernstig letsel.

Brandweer Fryslân

De brandweer is vanaf oudejaarsnacht 0.00 uur tot Nieuwjaars ochtend 08.00 uur 78 keer gealarmeerd. Dit is iets meer dan vorig jaar. Toen betrof het aantal alarmeringen 69. De meeste uitrukken waren in Smallingerland, het ging hier om allemaal relatief kleine branden en vreugdevuren.

Wim Kleinhuis: “ Op de meeste plekken in de provincie was er sprake van een gezellige jaarwisseling.  Maar het was voor Brandweer Fryslan en de andere hulpverleners een drukke nacht, zij moesten een flink aantal keer in actie komen. Het betrof een aantal kleinere branden. Helaas zijn er ook dit jaar weer meerdere gewonden gevallen door vuurwerk en carbid. Tijdens en voorafgaand aan de jaarwisseling is intensief samengewerkt met de verschillende veiligheidspartners en hulpdiensten om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de jaarwisseling.  De samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten is bij alle inzetten uitstekend verlopen. Een compliment voor alle hulpverleners die aan het werk waren afgelopen nacht. Aan de inwoners van Fryslan de vraag om resten vuurwerk op te ruimen zodat straten weer schoon en veilig zijn.”

Politie Fryslân

In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn grote ongeregeldheden uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over vernielingen, ongevallen en overlast. Ook is er één politieagent gewond geraakt.