Joop Jukema opende zaterdagnacht de nachttuin in Oosterbierum

Wanneer je als dorp een internationaal bekende vogelkenner als inwoner hebt is de keus voor een opening met de natuur als hoofdmoot niet moeilijk. De Kloostertuin, de donkerte van de nacht kan men daar intens beleven, is sinds kort uitgebreid met een nachttuin als onderdeel van de Donkerte van de Wadden.. De acht van de nacht, de acht bewoners van de nacht zoals b.v. de egel, de kikker en de nachtvlinder kan men daar tegenkomen.

Voor de opening nam Koen van den Driesche, van Waddensky, de belangstellenden mee om op zoek te gaan naar Venus en andere planeten. Anna Bakker las het verhaal van Kleine Beer voor en Paul de Cock nam in vogelvlucht de 8 jarige historie van de Kloostertuin door. Voordat Jukema de opening verrichte feliciteerde hij Oosterbierum met alle initiatieven voor de natuur.

De zwaluwmuur, de uilenkast en de vleermuizenkast maar ook de nachttuin als onderdeel van de biodiversiteit. Na de opening verdwenen de wolken en kregen de aanwezigen een gratis les in sterrenkunde onder de nachtelijke hemel. Meer info en foto’s op www.kloostertuinoosterbierum.nl en www.oosterbierum.info

error: Bericht Beveiligd!