Josien Wijkhuijs 3e op NK zwemmen

Josien Wijkhuijs uit Franeker heeft afgelopen weekend meegedaan aan de Swimcup in Eindhoven. Dit is een internationaal toernooi waar de hele Nederlandse top aanwezig is en waar de zwemmers en zwemsters konden strijden om het Nederlands Kampioenschap. Verder was het toernooi een kwalificatie toernooi voor de Olympische Spelen in Rio en de EK’s in Londen (senioren) en Hongarije (Jeugd).

Josien is dit jaar 1e jaars senior (en voor het EK laatste jaar jeugd) en heeft meegedaan  aan de 50  vlinder, 100  vlinder, 50  vrij, 100  vrij en de 200  vrij.

Op de 50 en 100 vlinderslag heeft Josien de A finale bereikt en mocht ze ondermeer tegen de Olympisch Kampioen Ranomi Kromwijojo en Wereldkampioen Jeannette Ottesen uit Denemarken zwemmen.

In een spannende race werd Josien met een dik pr van 1.01,87 op de 100 meter vlinder zesde en werd ze derde van Nederland en dus een bronzen medaille. Op de 50 vlinder werd Josien in een tijd van 27,27 zevende en vierde van Nederland.

Jammer genoeg nog geen limieten voor het EJK in Hongarije. Josien heeft nog 1 kans om deze limieten te gaan halen. Welk toernooi dat zal worden is nog niet bekend, maar zal in overleg met de KNZB uitgezocht worden.