Jupiterheren sluiten seizoen met winst af

Zondag 10 april was het voor de heren de afsluiter van het seizoen, uit naar Roden tegen HVR ’97. Dit is een tegenstander waar de heren geen probleem mee zouden moeten hebben. Jammer genoeg had men geen wissels, voor coach Maarten Jansen en ‘assistent-coach’ Gjalt Visser was het een makkie, geen wissel dus niet echt druk. Opdracht voor de mannen was lekker ballen en mooi afsluiten.

De eerste 4 minuten was het moeilijk, men kwam met 2-0 achter en toen begonnen de heren toch maar te handballen en na 10 minuten stond er een stand van 2-6 op het bord. Verdediging zat goed dicht, aanvallend had iets meer rust gekund.

De voorsprong kwam geen moment in gevaar en er werd veel gescoord, waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan het andere. De ruststand was daarom ook 9-15, geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft was het zaak om gewoon door te gaan zoals men de eerste helft geëindigd was: snel spelen vanuit een gesloten verdediging. Dat gebeurde ook, de verdediging, met als betrouwbare sluitpost Rick Bronger, werd in die tweede helft maar 4 keer gepasseerd. Aanvallend bleven de Jupiterheren doorgaan met scoren zodat men langzaam uitliepen naar een verdiende eindstand van 13-25. Met deze overwinning hebben de Jupiterheren de 4e plaats veilig gesteld en daarmee is men niet ontevreden.

Doelpuntenmakers waren deze laatste wedstrijd: Jappie Hibma 11, Justin Kramer 7

Harm Bijland 4 en Jelle Krook 3.

Overige uitslagen:

Dames B-jeugd                   Hazewind     – Jupiter’76    :   9 –   4

Heren C-jeugd                     Jupiter’76      – Hurry Up 2  : 14 – 16

Gemengde D-jeugd                        E en O 2        – Jupiter’76    :   5 – 10

Gemengde E-jeugd            SVBO 3         – Jupiter’76    :   7 – 10