Jubileumprogramma 160 jaar PC!

Logo PCFraneker – Dit jaar bestaat de PC 160 jaar. Het jubileum zal worden opgeluisterd met een aantal bijzondere activiteiten rond deze bijzondere PC op 31 juli. Zo worden bij de vier ingangen van de stad billboards van de PC geplaatst en worden in een groot aantal etalages in de stad Franeker in de maand juli foto’s geëxposeerd over de PC. De foto’s zijn afkomstig van verschillende gerenommeerde fotografen, zoals Catrinus van der Veen, Abe de Vries, Jenny Boot, Dolph Kessler, Klaas Koopmans, Henk Bootsma en wijlen Gert Gort.  Daarnaast zijn ook een aantal historische foto’s gebruikt. Aan de expositie is een prijsvraag verbonden. Als je de letters in de etalages in de juiste volgorde plaatst, ontstaat een spreuk die betrekking heeft op de PC. Onder de juiste inzendingen wordt een i-pad verloot. Ook in het kaatsmuseum is een bijzondere expositie over de PC georganiseerd. De toegangskaart voor de PC geeft tot 1 oktober 2013 recht op een gratis bezoek aan het kaatsmuseum.

Met medewerking van de Leeuwarder Courant zijn mensen opgeroepen mooie verhalen over de PC op papier te zetten. De leukste inzendingen komen op de website van de PC en de drie inzenders van de volgens een jury allerbeste verhalen worden beloond met een e-reader.

Het jubileumprogramma:

  • 25 juli – 18.30 uur – Keats off met 4 parturen voor 1 plaats op de PC lijst (Sjûkelân)
  • 26 juli – 18.00 uur – PC kafé live in de Bogt fen Guné en op Omrop Fryslân radio
  • 27 juli – 11.00 uur – PC kafé in de Bogt en op de radio
  • 28 juli – 11.00 uur – PC kafé in de Bogt en op de radio
  • 29 juli – 18.00 uur – Loting PC in de Koornbeurs
  • 30 juli – 18.00 uur – PC kafé in de Bogt en op de radio / 20.00 uur     Concert op het Sjûkelân van de band Vangrail m.m.v. Pieter Wilkens, Gurbe Douwstra en Jan Hospes (gratis)
  • 31 juli – 08.00 uur – Receptie PC in de Koornbeurs en daarna optocht door de stad Franeker van winnend partuur 2012 in koets met paarden / 09.30 uur PC kaatswedstrijd op het Sjûkelân. Voor de finale is er een optreden van tenor Albert Bonnema met de Harmonie. Direct na afloop van de wedstrijd is er een huldiging van de winnende parturen in de Koornbeurs

En dat is nog niet alles, maar dat merkt u wel als u naar de PC komt. Er zijn op de dag zelf nog voldoende landkaarten (staanplaatsen) verkrijgbaar.

error: Bericht Beveiligd!