Jukema biljartkampioen van Oosterbierum.

Voor de 14e keer organiseerde beheerder Ype Bonnema in It Mienskar het jaarlijkse eindejaarstoernooi.  Tussen kerst en oudejaarsdag kunnen (oud) inwoners en nieuw ingekomen hun caramboles maken tijdens de 3 dagen durende wedstrijd. De voorrondes in poulevorm met een afsluitende avond voor de finales op 30 december. Een mooi deelnemersveld met wederom nieuwe sterren en eregast de ruim 100jarige Freerk Idzenga, die voor de eerste keer niet doordrong tot de eindronde. De poulerondes verliepen onder leiding van scheidsrechter / wedstrijdleider Harrie Mons vlot, de finale avond was langgerekt. Een prijzenregen met royale tekst van de organisator haalde de laatste dag van 2014.

Kortste partij van 9 beurten was tussen de dames Hester Andringa en Jenny Visser, hoogste percentage Jappie de Groot en hoogste aantal caramboles (21)  Hein Dijkstra. Beste nieuwkomer was Arjen Houtsma en beste dame was Renske Mons, die 5e werd in het toernooi.

Joop van de Linden ging huiswaarts met de 4e prijs. Klaas Visser met complimenten – bijna 2 uur achtereen in actie – een verdiende 3e prijs. In de finale onder leiding van Albert van der Wal maakten Sjoerd Haije Houtsma – verliezend finalist van 2014 – en Ane Jukema er een spannend schouwspel van. Een kopie van 2014 was de uitkomst. Beide deelnemers hadden moeite met het laatste punt, Houtsma mag hopen op schippersrecht, Jukema trok aan het langste eind met slechts één verliespartij over 3 avonden. Meer info en foto´s op www.oosterbierum.info

Bij de foto’s: Prijswinnaars, wedstrijdleiders en organisator van kampioenschap 2014. Ane Jukema legt aan voor de finalepartij.

prijswinnaar in actie prijswinnaars