Kevin Talhout, Piter en Marja Bakker, Sterren van Franeker

Burgemeester Fred Veenstra van Franekeradeel vindt het triest dat veel politiebureaus sluiten omdat de korpsleiding denkt dat ze door digitalisering overbodig zijn. Dit zei hij vrijdagavond tijdens de drukbezocht nieuwjaarsreceptie van de gemeente, de Commerciële Club Noordwest Friesland, Café De Bogt fen Guné, Café Tapperij ‘t Noord en Grand café De Doelen.

,, Zolang in de praktijk het opschrijfboekje en het potlood nog bestaan, is de volledig digitale agent een illusie”, aldus de burgemeester.

Ook het politiebureau in Franeker zou sneuvelen in die plannen van de korpsleiding. ,,Gelukkig heeft krachtige stellingname van onze kant ertoe geleid dat ons bureau de komende jaren openblijft.”

Uitreiking Ster van Franeker

Kevin Talhout is de allereerste die de titel Junior Ster van Franeker uitgereikt heeft gekregen. Hij kreeg de titel voor zijn bijzondere  inzet in het Franeker jeugdwerk.

Tot Ster van Franeker zijn dit jaar Piter en Marja Bakker benoemd van wege hun “onuitputtelijke inzet voor het Franeker zwembad.”

Bote Swart, winnaar van vorig jaar, overhandigde de winnaars de bijbehorende prijzen.

De titel voor junioren en senioren met bijbehorende onderscheiding word uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving van Franekeradeel.

Joachim de Ruijter maakte de volgende Fotoreportage: