Foto ter illustratie

Jupiterdames nemen de punten mee naar Franeker

Zondagochtend 26 november gingen de dames van handbalvereniging Jupiter’76 naar Schagerbrug voor de wedstrijd tegen koploper DES/Petten. De teams waren aan elkaar gewaagd, waarbij Jupiter uiteindelijk met de winst naar huis ging.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Iris van der Veen, die vanaf de linker opbouw goed door de verdediging knalde. Na de 1-1 was het Maaike Osinga die het ingestudeerde systeem goed wist af te ronden:1-2. De verdediging zat bij de beide teams goed in elkaar waardoor er relatief weinig werd gescoord. Na zo’n 20 minuten spelen stond DES/Petten met 402 voor. Maar de laatste 10 minuten voor rust waren duidelijk voor de Jupiterdames, Het tempo ging omhoog en via scores van Rianne Mendel en Marion Offringa werd het 4-4.   Even later maakte Marion er vanaf de midden opbouw 4-5. Van Met nog één minuut op de klok kreeg DES/Petten een strafworp, maar die werd gemist en in de laatste aanval van Jupiter werd Marije Bijlsma op de cirkel goed aangespeeld en zij zorgde dat de ruststand 4-6 werd, wat dus ook 5-5- had kunnen zijn als de strafworp benut was.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat de verdediging goed zat als men elkaar maar goed bleef ondersteunen. Aanvallend moest er niet te gehaast gespeeld worden. Ook in die 2e helft werd er de eerste 10 minuten niet veel gescoord. Dit kwam mede door uitstekend keeperswerk van Sandra Hofstra. Zo stopte zij twee keer een strafworp van DES/Petten en beide keren scoorde Jupiter direct uit de eerstvolgende tegenaanval.  Doelpuntenmakers waren Marie-jetske Lettinga en Rianne M. Toen Maaike snel daarna ook scoorde, stonden de Jupiterdames na 10 minuten spelen op een vrij comfortabele voorsprong: 4-9 en leek het gat geslagen. Helaas liep Iris toen een vervelende enkelblessure op en het leek of de dames daar toch wat van slag waren. DES/Petten zag kans om 2x via hun sterke cirkelspeelster te scoren en kropen dus weer wat dichterbij: 6-9.  Na een doelpunt van Rymke Prins van uit de linkerhoek scoorde DES/Petten weer, nu via een strafworp en weer door de cirkelloopster: 8-10. Gelukkig kreeg Marije als cirkelspeelster ook veel ruimte en zij zorgde voor de 8 -11.  Met nog een kleine 10 minuten kon Marije na een prima lange pass van Marion de stand op 9-12 brengen. DES/Petten zette een eindspurt in en kwam met nog 4 minuten te spelen terug tot 11-12. De Jupiterdames hielden de rust en met nog 2 minuten op de klok maakte Marie-jetske met een mooie passeerbeweging de bevrijdende 11-13 op het scorebord.  In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en dus waren de 2 punten voor de Jupiterdames.

Komende dinsdagavond 28 november spelen de dames thuis een inhaalwedstrijd tegen ZAP/Kleine Sluis om 20.00 uur.  Publiek is welkom om ze aan te moedigen!