Jupiterdames

Jupiterdames winnen van koploper

Zondag 4 februari stond voor de Jupiterdames de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Lacom’91 op het programma. De uitwedstrijd had men lang goed partij gegeven maar uiteindelijk met 26-21 verloren. De dames wilden revanche en het talrijke publieke een mooie wedstrijd laten zien.

Dat Lacom een makkelijk scorend team is werd direct duidelijk want na 10 seconden had men al gescoord. Gelukkig weet Jupiter meestal ook wel het netje te vinden en dat lukte Marion Offringa vanaf de middenopbouw en Maaike Osinga vanaf de linkeropbouw. De beide ploegen hielden het tempo hoog en na vijf minuten spelen was het al 3-3. Rianne Mendel maakte vanuit de rechterhoek de Franeker treffer. Jupiter kon daarna 3x op rij scoren door Marion, Rianne M en Marie-jetske Lettinga en nam zo wat afstand: 6-3. Maar Lacom’91 staat niet voor niets bovenaan en zij kwamen dan ook terug in de wedstrijd. Via 7-5 (score van Marie-jetske op snelheid) nam Lacom ’91 met nog een kleine 10 minuten te spelen een tussensprint, want zij scoorden 4x op rij: 7-9.  Het spel bleef op en neer golven en Marie-jetske had het vizier scherp staan want zij zorgde met 3 treffers dat het verschil twee punten bleef: 10-12. Dat leek te ruststand te worden, maar met nog een kleine 2 minuten op de klok scoorde Gillian Bakx vanuit de linkerhoek zodat de ruststand 11-12 werd.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat het verdedigend best goed ging: elkaar nog wat meer ondersteunen was belangrijk om Lacom op afstand te houden. Aanvallend moest er met nog meer overtuiging geschoten worden. De tweede helft liet eenzelfde beeld als de eerste zien: de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Lacom scoorde na een paar minuten spelen 2x binnen de minuut waarmee het 11-14 werd. Via een benutte strafworp door Marion en een doelpunt van Rianne M werd het al snel 13-14. Beide teams voelden de druk om te winnen waardoor er hier en daar wel wat foutjes/verkeerde keuzes gemaakt werden. Voor het publiek beleef het een mooie wedstrijd waarin van alles gebeurde. Prachtige doelpunten en kansen die gemist werden. En steeds maar een minimaal verschil. Met nog 10 minuten te gaan was het 17-17. Maaike, Rianne M (2x) en Rianne Wijbenga waren de doelpuntenmakers voor Jupiter. Na de 17-18 knalden Marion en Maaike beiden vanaf de middenopbouw raak en toen even later Maaike, terwijl de Jupiterdames met een vrouw minder speelden door een 2 minutenstraf, de 20-18 maakte, zag het er goed uit voor Jupiter. Maar Lacom gaf zich niet gewonnen en maakte er 20-19 van. Met nog een minuut te spelen kreeg Lacom een strafworp. Keepster Sandra Hofstra had al vele goede reddingen verricht, maar kon de strafworp niet keren: 20-20. Met nog een halve minuut op de klok ging Jupiter nog eenmaal in de aanval en het publiek leefde massaal mee. Met nog 4 seconden te gaan knalde Marie-jetske een vrij bal hoog in de hoek raak: 21-20!  De ontlading in het veld en op de tribune was groot: een prachtige overwinning wat als collectief is behaald.

Volgende week spelen de Jupiterdames een uitwedstrijd tegen ZAP/Kleine Sluis.