Tafeltenniskwartetten in Driesprong: FTTC 1 tweede na slijtageslag

Tafeltenniskwartetten in Driesprong: FTTC 1 tweede na slijtageslag tegen Disnierats 1

Ondanks de invoering van de 4×4 competitie, die beoogt door op twee tafels te spelen de wedstrijdduur te bekorten, kan het toch nog bijna nachtwerk worden. Dat ondervonden de senioren van FTTC 1 zaterdag in het thuisduel tegen Disnierats 1 uit Hoorn. Tegen 22.30 uur werd de laatste bal geslagen, circa vijf uren na de eerste bal.

FTTC 1 (landelijke 2e divisie) startte de voorjaarscompetitie vorige week met een kleine nederlaag (8-5) tegen het sterke Gorkum 1. Zaterdag begonnen de klokkendieven scherp aan hun tweede wedstrijd. Disnierats 1 uit Hoorn werd uiteindelijk met 10-3 afgetroefd. Dat de wedstrijd zo lang duurde kwam vooral doordat vijf partijen in vijf games werden beslist, alle in het voordeel van FTTC 1.

Aan Franeker zijde bleven Bram Parlevliet en Henk Jan Wils ongeslagen. Arnold Terpstra (2) en David Dijkhoff (1), die met Parlevliet opnieuw de dubbel won, droegen ook hun steentje bij aan het positieve teamresultaat. Dankzij de ruime overwinning op de Noord-Hollanders is FTTC 1 geklommen naar de tweede plek. Over drie weken is Swift 1 in Deventer de volgende tegenstander.

Vier competitietreden lager incasseerde FTTC 2 (1e klasse) zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Dokkum 2 was de mannen in de stad van de onfortuinlijke Bonifatius met 7-3 de baas. Jan Bosgra, Rudie van der Kooij en jeugdspeler Djovanny waren alle drie eenmaal succesvol.

Promovendus FTTC 4 (4e klasse) verloor met dezelfde cijfers, maar uiteraard van een andere opponent: Drachten 3. Durk Boersma was andermaal goed voor twee enkelzeges. Voor FTTC 3 (3e klasse) was wél een overwinning weggelegd. Dokkum 4 ging met 3-7 voor de bijl. Laszlo Handl en zoon Ruben bleven ongeslagen in het enkel- en dubbelspel.

Het eerste jeugdteam, op papier titelkandidaat in de 1e klasse FlexMatch, begon de competitie in mineur. Het viertal van GTTC Groningen 1 versloeg het tweetal van FTTC 1 met 6-4. Djovanny verzilverde drie enkelpartijen en won samen met Milan Faber één van de twee dubbels.

FTTC 2 (2e klasse FlexMatch) liep – na een eclatante 10-0 zege in de eerste wedstrijd – eveneens tegen een 6-4 nederlaag aan. In Hoogeveen bleef Thijs van der Horst tegen Reflex’65 1 zonder puntverlies. Rogier de Haan won eenmaal. In de 4e klasse FlexMatch denderde FTTC 3 in Siddeburen met 1-9 over DOTO 1. Ruben Jelsma liet een puntje liggen. Jarno Dijkstra en Jesse van der Molen gingen met de volle buit huiswaarts.

Volgende wedstrijden

Senioren
24-02 Swift 1 – FTTC 1 (landelijke 2e divisie)
16-02 FTTC 2 – Delta Impuls 2 (regionale 1e klasse)
09-02 ODI 2 – FTTC 3 (regionale 3e klasse)
14-02 Ready 3 – FTTC 4 (regionale 4e klasse)

Jeugd
17-02 Actief 2 – FTTC 1 (1e klasse FlexMatch)
17-02 Actief 3 – FTTC 2 (2e klasse FlexMatch)
17-02 FTTC 3 – Reflex’65 2 (4e klasse FlexMatch)

error: Bericht Beveiligd!