Klassiek concert op bijzondere locatie in Achlum

Op zondag 26 april geeft Trio “ bij de Pinken”  een concert in de schuur van de  Kloosterboerderij in Achlum. Tussen de Friese roodbonte  koeien,  Mangalitza wolvarkens en Sabelpootkrielkippen  kunt u luisteren naar de klassieke klanken van o.a. Haydn en Handel. Het concert  begint om 14.00 uur. In verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk, dat kan via de mail: rondleidingachlum@gmail.com. U ontvangt hiervan een bevestiging. De entree bedraagt  € 10,00

Trio “ bij de Pinken” bestaat uit Ananda Goud met piano en viool, Roel Regter met cello en Gerda Regter met viool. Naast stukken van Haydn en Handel staan Corelli, Borodin, Rachmaninoff en Glinka op het programma.

Dit eenmalige concert vindt plaats op een unieke locatie:  in de schuur van de  Kloosterboerderij van Achlum. Deze eeuwenoude koprompboerderij staat naast de kerk in de dorpskom van Achlum.  De boerderij herbergt verschillende dieren, allemaal oude rassen. Voor zover bekend is hier niet eerder een klassiek concert geweest.

Het is al langer bekend dat dieren, waaronder koeien, reageren op klassieke muziek. Een boer in Turkije draait zelfs dagelijks klassieke muziek in zijn stal omdat het de melkproductie ten goede zou komen. Om dat te testen, is  Ananda Goud  in september 2014 het muzikale experiment aangegaan. Gewapend met een viool ging ze langs een weiland staan in de buurt van Mijdrecht,  waar de koeien lekker in een weiland aan het grazen waren. Toen Ananda  op haar viool begon te spelen, wisten de koeien niet hoe snel ze naar de ‘concertplek’ moesten komen. Slechts één koe bleef ver in het land achter. Die houdt waarschijnlijk toch meer van hard rock.

Op 26 april wordt het concert in de schuur gegeven, deze keer  met drie muzikanten. De dieren staan er vlak bij, het is de vraag hoe de koeien kippen en varkens op de verschillende klassieke stukken zullen reageren…

Het programma (o.v.b.) ziet er als volgt uit.

  • Corelli:              Kirchensonaten  4 deeltjes
  • Haydn: .            1ste deel uit pianotrio xv
  • Borodin: .          Strijktrio
  • Rachmaninoff:Vocalise op.34
  • Glinka:              2 salonstukjes

Pauze

  • Handel:            Sonate voor viool en piano  f-dur
  • Haydn:             Pianotrio xix.  3 delen

 

Foto’ s van Roelie Anema

DSC_0238-2 DSC_0264