Tienjarig jubileum van Nauta’s botenverhuur in Hitzum

Nauta’s Botenverhuur in Hitzum bestaat 1 mei tien jaar. Wij begonnen ons bedrijf tien jaar geleden met drie Hanzepunters. De ‘vloot’ is inmiddels gegroeid met vier Hanzepunters, vier kano’s en een open rondvaartboot. Huurders kunnen op twee locaties boten huren; in Hitzum en bij hotel restaurant ‘De Stadsherberg’ in Franeker. Klanten kunnen hun eigen gang gaan of ze kunnen gebruikmaken van een van onze ‘op maat’ uitgeschreven arrangementen. Die bestaan o.a. uit het bezoeken van cultuurhistorische attracties in Franeker en omgeving, inclusief een ‘hapje en drankje’ aan boord. Verder kunnen wij een lunch en diner aanbieden. Geïnteresseerden kunnen alle mogelijkheden vinden op www.nautabotenverhuur.nl.

Over de routes

Hitzum ligt in het centrum van een waterrijk gebied, dat zich kenmerkt door stilte en ongerepte natuur. Vanuit het dorp kan de varende toerist zonder problemen naar Franeker, Bolsward en Harlingen. Verder is het mogelijk om, via Franeker, via de noordelijke Elfstedenroute te varen. De vaarten zijn met elkaar verbonden, zodat er leuke (mid)dagtochten, via dorpen en steden, gemaakt kunnen worden. Vanwege de hoogte van de bruggen is het gebied niet toegankelijk voor grote schepen en dat komt de natuur en de stilte ten goede.

Over de toeristen

Het aantal toeristen, dat van onze onderneming gebruik maakt, groeit ieder jaar. Dankzij onze website weten mensen uit het hele land ons, en dus ook de vaarten van NW-Fryslân, te vinden. Ze zijn op zoek naar het beleven van de natuur in ons woon- en leefgebied en ze willen genieten van de cultuurhistorisch waardevolle zaken in de omgeving, zoals: de historische binnensteden van bijvoorbeeld Franeker, Harlingen en Bolsward; van de middeleeuwse plattegronden; de stadsgrachten en bolwerken; van het Planetarium en museum Martena. We mogen bovendien het sportieve element niet vergeten, het beleven van de typisch Friese sport, het kaatsen.

We willen dit jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en vieren dit met twee fotowedstrijden. De eerste serie start op de oprichtingsdatum van het bedrijf en loopt tot 30 juni. De ingestuurde foto’s hebben als thema : “FRANEKER VANAF HET WATER”.
Iedere deelnemer mag maximaal twee foto’s insturen naar het e-mailadres fotowedstrijd@nautabotenverhuur.nl. De beste foto’s worden door een onafhankelijke vakjury geselecteerd.

De tweede wedstrijd start op 1 juli en loopt tot 30 augustus. Het thema van deze foto’s is: “WAT/WAAR IN FRANEKER”. Nadere info hierover volgt.

Prijzen
Nauta’s Botenverhuur Hitzum stelt twee keer vijf prijzen beschikbaar

SONY DSC

error: Bericht Beveiligd!