Eigen foto

Koningsdag 2e Tulpenloop Sexbierum

Zaterdag 27 april 2024 organiseert SV Friesland de 2e Tulpenloop in Sexbierum. Een onvergetelijke hardloop en wandel evenement langs verschillende tulpenvelden in de buurt van Roptazyl en langs de Waddenzeedijk. Na het succes van vorig jaar, belooft deze tweede editie weer spectaculair te worden.

De 2e Tulpenloop biedt uitdagende langere afstanden. De langere afstanden gaan voor een deel over de Slachte. Dit is dus een perfecte voorbereiding voor de Slachtemarathon. Een draaiorgel onderweg maakt de Hollandse sfeer compleet.

De start van de lange afstanden 12 en 20 km is bij Voetbalvereniging AVC in Sexbierum, met kleed- en douchegelegenheid. De wandelaars en hardlopers van de korte afstanden (6,5 en 5 km) starten dit jaar op een andere locatie: Hanenburg-Hettinga BV ( eigenaren van de tulpenvelden) Hearewei 9 Pietersbierum.

Start wandelaars van de 6.5 km is om 10.30 uur bij Hanenburg-Hettinga BV. En de hardlopers van de 5 km starten daar om 11:00 uur. De finish van beide afstanden is ook bij het bedrijf van Hanenburg-Hettinga BV

De lange wandeltochten starten om 8.30 uur (20 km) en 9.30 uur (12 km). De hardlopers (20-12 km) starten om 11.00 uur bij de Voetbalvereniging AVC.

De deelnemers kunnen zich voorinschrijven via www.svfriesland.nl/evenementen tot en met 25 april. Inschrijven op de dag zelf kan ook, met een extra toeslag van €2,50.

Alle deelnemers krijgen verzorging onderweg en ontvangen na afloop een prachtige bos tulpen en een keycord.  En wie dat wil kan een medaille bijbestellen bij het inschrijven of na afloop kopen voor €3,50.

Vergeet je niet aan te melden voor deze unieke hardloopervaring en geniet van de kleurrijke pracht van Sexbierum!

error: Bericht Beveiligd!