WoonFriesland sluit aan bij aanbodsite FrieslandHuurt

De sleutel tot je nieuwe huurwoning in Friesland

Vanaf 19 maart sluit WoonFriesland aan bij www.frieslandhuurt.nl. Dit betekent dat je als woningzoekende met één inschrijving toegang krijgt tot zo’n 63.000 sociale huurhuizen. FrieslandHuurt is een samenwerkingsverband tussen Accolade, Elkien, Wonen Noordwest Friesland en Woonzorg Nederland. WoonFriesland komt daar nu bij.

 Veel voordelen voor woningzoekenden

De woningzoekende in Friesland kan met één gratis inschrijving reageren op het grootste aanbod van sociale huurhuizen in Friesland. ‘Dit is goed nieuws voor woningzoekenden in Friesland. Het zoekgebied wordt nu veel groter’, vertelt Marc Kuipers, voorzitter van de stuurgroep FrieslandHuurt en bestuurder van Huurdersplatform Nieuw Elan. In december 2023 werd de website vernieuwd. Daardoor is zoeken naar een woning nog gebruiksvriendelijker geworden. De woningcorporaties bieden dagelijks nieuwe woningen aan op FrieslandHuurt. Reageren en de plaats in de wachtrij bekijken is eenvoudig. 

Woningzoekenden van WoonFriesland moeten hun inschrijving activeren

Woningzoekenden van WoonFriesland, die nog niet ingeschreven stonden bij FrieslandHuurt ontvangen een e-mail van FrieslandHuurt. Daarin staat stap voor stap beschreven hoe men de inschrijving moet activeren. Door te activeren blijft de inschrijfduur behouden. De eerste advertenties van WoonFriesland blijven tot en met 24 maart op de site staan. Dat is langer dan de standaard drie dagen. Zo heeft iedere woningzoekende tijd om de inschrijving te activeren en eventueel te reageren. Als een woningzoekende bij WoonFriesland én bij FrieslandHuurt ingeschreven stond, dan geldt de langste inschrijfduur.

Een unieke samenwerking

Woningcorporaties Accolade en Elkien werken al sinds 2012 samen op het gebied van woonruimtebemiddeling. In 2019 sloot Wonen Noordwest Friesland aan. In 2021 volgde WoonZorg Nederland, regio Friesland. En nu sluit WoonFriesland dus ook aan. De vijf woningcorporaties vereenvoudigen en verbeteren samen de dienstverlening voor hun woningzoekenden met www.frieslandhuurt.nl.

Meer informatie

Meer informatie en veelgestelde vragen leest u op www.frieslandhuurt.nl.

error: Bericht Beveiligd!