Koploper te sterk voor Jupiterdames

De dames van HV Jupiter’76 speelden zondag 15 maart voor de 3e keer tegen koploper Hurry Up uit Zwartemeer. De twee vorige confrontaties waren leuke, spannende wedstrijden waarbij de Jupiterdames met klein verschil verloor, maar deze middag verloor met vrij dik met 10-20.
Het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Hurry Up opende wel de score, maar al snel maakte Maaike Osinga de gelijkmaker. Keepster Iris v/d Veen spoorde haar verdediging aan om fel te spelen en dat lukte.

Hurry Up kwam wel weer op voorsprong maar Jupiter kon steeds de aansluitingstreffer maken. Dat gebeurde door opnieuw Maaike en Marion Offringa die vanaf de mid-opbouw hoog in de hoek de 3-4 binnenschoot. Hierna ging het plots een stuk minder met de Jupiterdames. Door slordig balverlies in de aanval profiteerde Hurry Up optimaal via de break-out en ze kregen ook nog een strafworp, waardoor het 3-9 werd. Marie-jetske Lettinga knalde de 4-9 achter de keepster, maar Hurry Up liet zien waarom ze koplopers zijn en liepen voor rust gemakkelijk uit naar 4-13. Vlak voor rust maakte Rianne Wijbenga uit een slim genomen vrije bal de vijfde Jupitertreffer.

Coach Jan Bijlsma gaf aan dat er met meer strijd gespeeld moest worden en dat het onnodig balverlies toch echt afgelopen moest zijn. Marie-jetske ging de tweede helft keepen, en dat deed ze heel goed. De verdediging stond ook beter en het duurde dan ook meer dan 10 minuten voordat Hurry Up via een strafworp kon scoren. De Jupiterdames kregen aanvallend zeker kansen, maar paal en lat stonden regelmatig in de weg.

Maar Iris vanaf de opbouw en Samantha Vijver vanaf de cirkel wisten toch het net te vinden, waardoor de stand 7-15 werd. Hurry Up liep vervolgens uit naar 7-18, maar de laatste 10 minuten kwamen de Jupiterdames weer beter in hun spel en bleef het verschil niet groter. Marion en Ancilla Roerink met een laag schot zorgden voor 9-19 en het streven was om in ieder geval 10x te scoren. Dat lukte want opnieuw Marion passeerde de keepster met een strak schot zodat de eindstand uiteindelijk 10-20 werd.
Volgende week 22 maart spelen de dames uit in Dalen tegen Apollo en hopen dan de punten wel te pakken.