Kunst op windmolens Oosterbierum

Oosterbierum – Vanaf komend voorjaar krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te presenteren op de Nuon windmolens in Oosterbierum. Nuon start samen met Bubble Projects, een Nederlands initiatief dat internationale exposities en uitdagende kunstprojecten organiseert, een kunstproject.

Nuon stelt in twee windparken drie windmolens beschikbaar voor het exposeren van de kunstwerken en Bubble Projects werft de kunstenaars. De werken komen gedurende een periode van acht maanden van maart tot en met oktober te hangen op de turbines in windpark De Bjirmen. In deze periode worden elke twee maanden nieuwe kunstwerken opgehangen. Het gaat om totaal 24 kunstwerken.

Kunstenaars kunnen een visueel concept plus een toelichting indienen van 100 woorden. Uit alle inzendingen wordt een selectie maken van maximaal 24 kunstenaars die de kans krijgen hun werk op een echte windmolen te exposeren. Het thema voor deze bijzondere expositie is: Co-operations. Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor 8 januari via Kunst op Windmolens.

error: Bericht Beveiligd!