Tekenleraar Jentsje de Jong verlaat AMS

Franeker – Na 42 jaar nam de Anna Maria van Schurmanschool voor de kerstvakantie afscheid van Jentsje de Jong. De Franeker tekendocent gaat met de vut. Op de Franeker school stond men donderdagmiddag stil bij het afscheid van Jentsje de Jong. Men deed dat met het overhandigen van cadeaus, het zingen van liedjes en toespraken van collega’s en directie.

Vele generaties AMS-leerlingen raakten in de afgelopen 42 jaar door de inspirerende leswijze van De Jong enthousiast voor het vak tekenen. Regelmatig horen docenten die op huisbezoek gaan bij leerlingen uit klas 1 dat ouders en soms zelfs grootouders nog bij De Jong in de klas hebben gezeten.

Creatief, vol humor en rechtvaardig zijn de eerste woorden die bij leerlingen van De Jong naar boven komen. Naast het lesgeven was De Jong ook binnen de school erg actief.

Jarenlang schreef hij mee aan de traditionele theateravonden. Ook was De Jong begeleider van een hele generatie AMS-docenten. Met zijn vertrek van De Jong gaat er een gedreven collega en een bevlogen docent voor de school verloren.

error: Bericht Beveiligd!