Kwartet zeges voor senioren FTTC

Tafeltenniscentrum de Driesprong verwelkomde zaterdag vier teams. De senioren van FTTC 1 namen het op tegen Kampenion 1 uit Kampen, FTTC 2 ontving Oost 1 uit Assen. Beide wedstrijden eindigden in een 7-3 zege voor de Franeker teams.

Bij FTTC 1 was kopman Frans van den Berg wederom goed op dreef. Hij bleef ongeslagen. Ook Arnold Terpstra pakte de volle buit. De FTTC’er uit Leeuwarden bereikte daarmee op de nationale ranglijst net niet de 1.900 puntengrens. David Dijkhoff zorgde voor één overwinning. Na zeven ronden staat FTTC 1 derde in de landelijke 2e divisie en mogen de mannen rekenen op handhaving.

Koploper FTTC 2 (noordelijke 2e divisie) kreeg hekkensluiter Oost 1 op bezoek. Ondanks het grote puntenverschil tussen beide teams werd dat nog een hele kluif, mede doordat Harry van den Berg (1) en Richard Heeres (2) sportief gezien niet de beste avond van hun leven hadden én omdat vooral Assenaar Fedor Hazeveld (2) boven zichzelf uitsteeg. De grote man was echter Franeker Douwe van der Wal, die met drie overwinningen en winst in de dubbel (samen met Heeres) in totaal de helft van de Franeker puntenproductie voor zijn rekening nam. FTTC 2 heeft het gat met titelconcurrent Dokkum 1 vergroot tot vijf punten.

In de regionale 1e klasse deed FTTC 3 vrijdagavond wat het moest doen: winnen van Dokkum 2. Het werd 3-7. Raymond Stodel en Jan Dirk Jansma wonnen beiden driemaal en de dubbel. De achterstand op koploper Drachten 1 bedraagt één punt. De Franekers hebben dus nog drie spannende competitieronden voor de boeg.

Ook FTTC 4 (regionale 2e klasse) ging met een overwinning naar huis. Dokkum 4 kreeg 1-9 aan de broek. Jan Bosgra (3) en Lennert Keuning (3), die samen ook de dubbel wonnen, en Rudie van der Kooij (2) zorgden voor de positieve eindstand. FTTC 4 staat tweede, ruim achter YOS 1.

FTTC 5 (regionale 3e klasse) bleef donderdagavond in eigen zaal tegen Ready 4 steken op een gelijkspel. Jan Hartkamp en Amnoi Tampa wonnen allebei tweemaal, Ronald van der Meer scoorde het vijfde punt.