Lezing hardlopen en ademhaling bij A.V. Spartacus

Franeker – Vanuit de activiteitencommissie willen we jullie graag uitnodigen voor de lezing Hardlopen en ademhaling door Koen de Jong. Deze wordt georganiseerd op 2 oktober in de kantine van de Trije (J. Rodenhuisplein 3) te Franeker om 19.30 uur. Iedereen is welkom tegen een kleine bijdrage van 5 euro.

Je kunt je opgeven 20 september bij Jelly van der Velde (jelly.vdvelde@gmail.com). Niet-spartacusleden kunnen zich opgeven middels de betaling op rekeningnummer 723.7350, t.n.v. J. van der Velde. Wees er snel bij, want vol is vol.

Korte informatie over de lezing: 

Wie is Koen de Jong?

Koen de Jong is bedenker van het sportrustenprogramma. Hij schreef samen met psychiater Bram Bakker de bestseller Verademing (meer dan 10 x herdrukt). Daarna schreef hij nog Bewegen voor beginners (met Bram Bakker) en Ik, de wielrenner (met Aart Vierhouten). Zelf deed hij op hoog niveau aan wielrennen en liep hij de marathon van Berlijn.

6 x per minuut is genoeg

Zes keer per minuut ademen is al genoeg. Veel mensen ademen echter veel sneller en dat is zonde. Het kost onnodig veel energie en kan klachten veroorzaken. Hoe adem jij? Wij moedigen mensen aan om bewust rustiger te ademen. Wat doet dat bij jou?

Ademhaling en sport

Tijdens sporten is je ademhaling een ideale barometer hoe je sport. Sport je opbouwend, of ga je juist te hard? Door je ademhaling onder de loep te nemen kun je het weten. Daarbij kun je door ademhalingsoefeningen sneller je hoofd leeg maken tijdens het sporten en meer ontspannen sporten.