Man aangehouden na dumpen afval

Oosterbierum – De politie heeft eind september een 56-jarige man uit Sint Annaparochie aangehouden op verdenking van het illegaal dumpen van afval. Bij de politie zijn enkele notoire overlastplekken wat betreft het dumpen van afval bekend, waaronder een plek aan het begin van de Slachtedijk, tegen de Zeedijk aan ter hoogte van Oosterbierum. Regelmatig wordt aangifte gedaan van een illegale dumping van afval en even zo vaak heeft de gemeente het gedumpte afval op verzoek van de politie weer verwijderd. Het gaat hierbij vaak om bouw- en/of sloopafval, afgedankte autobanden of plastic afval. Ook werd eerder dit jaar al asbest gestort. 

Op 9 juli werd door de politie opnieuw een hoeveelheid plastic aangetroffen op bovengenoemde locatie. Het afval bleek afkomstig van een bedrijf en uit onderzoek kwam de verdachte in beeld. Hij werd aangehouden en bekende het afval te hebben gestort. Tegen de verdachte werd proces verbaal opgemaakt.
Het afvoeren van het gestorte afval, kan vaak tegen betaling van enkele euro’s worden afgegeven bij de milieustraat van de gemeente. Gevaarlijk afval als asbest, kan zelfs gratis worden afgeleverd. De politie zal ook de komende tijd verscherpt toezicht houden op het illegaal storten van afval

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!