Marga Waanders aanbevolen voor herbenoeming als burgemeester van Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft donderdagavond 25 april 2024  Marga Waanders (64) aanbevolen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Waadhoeke. 

Na een korte besloten raadsvergadering, heeft de vertrouwenscommissie dit nieuws bekend gemaakt. Marga Waanders is momenteel de eerste door de Kroon benoemde burgemeester van de in 2018 gevormde gemeente Waadhoeke.

Burgemeester Waanders had eerder al de vertrouwenscommissie laten weten graag nog verder te willen gaan na afloop van haar termijn. De commissie heeft laten weten dat naar haar mening er nog ruim voldoende ambitie en gedrevenheid is bij mevrouw Waanders voor een volgende periode. De gemeenteraad heeft dat oordeel overgenomen en besloten haar aan te bevelen voor herbenoeming.

Het is de bedoeling dat de burgemeester op 15 oktober opnieuw geïnstalleerd wordt. De aanbeveling voor de herbenoeming wordt nu eerst aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De burgemeester wordt door de Kroon herbenoemd.

error: Bericht Beveiligd!