Plofkraak geldautomaat Keatsmuseum Voorstraat Franeker *foto’s*

Rond de klok van 3:30 heeft er een plofkraak plaatsgevonden bij het Keatsmuseum in Franeker, de daar geplaatste pinautomaat is met explosieven uit de muur geknald.

Er werden diverse hulpdiensten gealarmeerd om hulp en ondersteuning te bieden, zoals diverse politie eenheden, brandweer, ambulance en de Explosieve Opruimingsdienst Defensie. Er is veel schade en de brokstukken liggen verspreid over de Voorstraat, of er buit is gemaakt is niet duidelijk.

De ruimte om het pand is royaal afgezet.

Update 8:00 uur: Inmiddels is de brandweer retour gegaan, heeft de Explosieve Opruimingsdienst Defensie gecontroleerd en controle afgerond!

Update 9:00 uur:  POLITIEBERICHT Op vrijdagmorgen 26 april 2024 tussen 03:30 en 04:00 uur vond er een plofkraak plaats op de Voorstraat in Franeker. Hierbij werd de gevel van het Kaatsmuseum grotendeels vernield en een pinautomaat opgeblazen. De schade aan het pand is enorm.

Heeft u rond genoemde tijdstippen iets verdachts in deze omgeving gezien of heeft u andere informatie over deze plofkraak? Beschikt u over (deurbel)camerabeelden waarop iets te zien is van deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of www.politie.nl

 

error: Bericht Beveiligd!