Medailleregen voor zwemclubs

De zwemclubs F.Z.C. ’54 uit Franeker en De Vikings uit Harlingen zijn in 2016 een startgemeenschap aangegaan. Die als doel heeft de kracht van beide verenigingen tijdens zwemwedstrijden te bundelen en op deze manier sterker in de competitie en overige wedstrijden naar voren te komen. “Door de zwemmers samen te laten trainen worden ze beter. De uitdaging groeit en de zwemmers doen allemaal nét even beter hun best, al hebben we bij onze clubs zeker niet over inzet en motivatie te klagen’’ aldus de trainers van beide verenigingen.

Afgelopen zaterdag werd in zwembad it Rak in Sneek daardoor weer topprestaties geleverd door de zwemmers van de startgemeenschap. Op de 50 Meter rugslag werd het podium zelfs gedomineerd door de zwemmers van de startgemeenschap:

1e prijs: Jetze de Vries 

2e prijs: Sam Derkx

3e prijs: Djurre van der Wal

Verder waren er gouden medailles voor: Vito Kuperus (2x), Marre van der Wal (2x), Wytse Broekstra (2x), Djurre van der Wal, Sven Koornstra, Sam Derkx en Jelte de Boer. Zilveren medailles voor: Elianne Sijpkes, Amber Lubbers, Hidde Boersma, Vito Kuperus en Jurre Talhout en Brons was er voor: Amber Lubbers (2X), Milan Derkx, Gabriella da Silva Miranda, Mare Broekstra,  Djurre van der Wal, Elianne Sijpkes, Jannoula Jaspers en Jurre Talhout.

Lijkt het je ook leuk om te gaan wedstrijdzwemmen en een keer mee te trainen. Mail dan naar trainers@sgfzc54devikings.nl en geef in de mail aan bij welke vereniging je graag een keer komt meetrainen.

error: Bericht Beveiligd!