Media Ukkie Dagen

Van 24 t/m 31 maart 2023 zijn de Media Ukkie Dagen. Tijdens deze periode wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Met dit jaar het thema Balans: Bewegen met media.

Het is bijna geen ontkomen aan, kinderen kijken graag naar schermpjes en als ouder wil je dat je kinderen gezond opgroeien met media. Het is de balans tussen mediagebruik en andere activiteiten dat een verschil kan maken.

Op de koffie met een mediaconsulent

De Bibliotheek organiseert verschillende activiteiten waar ouders en kinderen kunnen ontdekken wat de balans is tussen stilzitten en actief bezig zijn.

Zo zijn op verschillende locaties een koffie met de mediaconsulent. Onder het genot van een kopje koffie geeft de mediaconsulent antwoorden en tips op vragen zoals hoelang mag een kind van 3 jaar televisiekijken? Moet ik als ouder meekijken op de tablet? Vanaf welke leeftijd is een mobiel handig? Kom langs en stel al je vragen over het mediagebruik van je kind.

Woensdag 29 maart 2023 van 10:00 – 11:00 uur in Bibliotheek St.- Annaparochie en Bibliotheek Franeker.

Landelijke online Webinar Media Ukkie Dagen – Balans: Bewegen met Media

Op 28 maart is een landelijke online webinar waar je gratis aan kunt meedoen. Deze webinar richt zich op dat ouders bewuster worden over de plek die media heeft in het leven van je kind.

Dinsdag 28 maart om 20.00 – 21.00 uur online. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.ontdekdebieb.nl.

error: Bericht Beveiligd!