Megaorder van 22 miljoen voor Pro XS Franeker

Specialist in coldstore-ontwikkeling Pro XS uit Franeker heeft deze maand een megaorder binnengehaald van een grote Europese supermarktketen. Pro XS zal in ieder geval de komende drie jaar koel- en vriescellen leveren aan alle vestigingen binnen de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De totale order heeft een waarde van tweeëntwintig miljoen euro.

De supermarktketen in kwestie heeft vestigingen in heel Europa en is met haar Nederlandse vestigingen al sinds 2009 klant bij ProXS. Na Nederland volgden al snel België en Luxemburg, en nu ook Duitsland en Frankrijk. Jolanda Postma, officemanager bij ProXS, licht toe: “Dat de andere landen het voorbeeld van de Benelux volgen is voor ons een groot compliment. Inmiddels hebben ook nog andere landen interesse getoond, waaronder het Verenigd Koninkrijk.”

Volgens Postma is de keuze op Pro XS gevallen vanwege hun unieke, innovatieve systeem. “Tussen 2009 en 2014 hebben wij een nieuw systeem ontwikkeld met een snellere en flexibele bouwmethode. In de praktijk betekent dit dat wij zo’n 40 procent sneller leveren dan onze concurrenten, maar wel met behoud van de superieure kwaliteit die de eindgebruiker van ons verlangt. Onze producten zijn voor 99 procent cradle-to-cradle en we hebben alle onderdelen op voorraad, waardoor we snel kunnen schakelen. In feite kunnen we als een opdrachtgever vandaag belt, morgen al leveren. Deze service wordt hoog gewaardeerd door onze klanten.”

Pro XS is naast coldstore-ontwikkeling, ook actief op het gebied van isolatie systeembouw. De enorme groei die zij de afgelopen jaren doormaakten, leidde ertoe dat zij op dit moment bezig zijn met uitbreiding. Jolanda Postma: “Medio 2017 openen wij een tweede bedrijfspand in Heerenveen. Dit is puur een locatie met productiefaciliteiten. We blijven gevestigd in Franeker en vanuit deze locatie zal de aansturing plaatsvinden.”

foto: Pro XS

error: Bericht Beveiligd!